סף תסכול נמוך בכיתה א'

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

16/02/2017 | 22:15 | מאת: אני

היי ממש חסרת אונים. בני עלה השנה לכיתה א'. והוא השתלב יפה מאוד לומד טוב מאוד. אך יש בעיה הוא לא מקבל סמכות. סף התסכול שלו נמוך. מתרגז לא מוכן לתקן אם צריך בספר, אומר למחנכת " לא בא לי"..."לא רוצה להיכנס לכיתה" משתמש לעיתים באלימות למרות שהוא הילד השלישי אצלי מתןך ארבעה הוא ילד שקט, ומסתגל לכל מקום, גם המחנכת אומרת שהוא ילד טוב אך כשטיפה מרגיזים או מדברים אליו הוא מתפרץ ושובר אתת הכלים. אגב- בבית הוא לא מתנהג כך... אני ממש אובדת עצות על סף... התקשרו מבית הספר שהוא התפרע בשיעור ולא הסכים להיכנס לכיתה, ביקשה המחנכת שאבוא לקחת אותו הוא השתמש באלימות מול חבריו והתפרע בשיעור. מה את מציעה? אני ממש לא יודעת למי ומה לעשות לא רוצה שיהיה לו שם של "ילד רע" ואני לא בעד להעניש ולהשעות אותו בשיעורים. הסברנו לו שיש בבית הספר כללים וחוקים כמו בבית והמורה היא כמו אבא ואימא בבית הספר עבורו יש לכבד אותה ולהקשיב לה. הוא אומר לה:" לא בא לי..." מה את מציעה? תודה מראש

אימא יקרה, אכן נראה שלבן המתוק שלך קשה להסתגל למערכת . צריך לערוך בירור מקיף, ולסייע לו בכל מה שניתן, כדי שלא יכנס למעגל של כישלונות ושל תיוגים .בעבורכם , ממליצה על הדרכת הורים וליווי של התהליך. לגבי הילד- קודם כל בדקו האם יש דבר מה שמפריע לו בסביבתו, שלא נתתם את הדעת לכך. בקשו ישיבה בבית הספר והתייעצו עם הצוות. שמעו מה יש להם להמליץ. ניתן גם לבדוק הפרעת קשב אצל נוירולוג או אצל פסיכיאטר (שיכול לערוך אבחנה מבדלת יותר משמעותית). אין שוב סיבה שהילד הטוב שלך ירגיש "ילד רע". עזרו לו וטובה שעה אחת קודם - בהצלחה שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי