ילדים בוגרים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

12/05/2011 | 17:36 | מאת: חנה

אני אמא ל4 ילדים ,שנים מהם נשואים, הבעיה היא תקשורת, מעבר ל"מה נשמע?" או "מה שלומך" אין לנו שפה משותפת , אני רוצה לדעת איך לנהל חיי משפחה שכולם יודעים מה קורה לכולם בלי להכנס יותר מדי ל"סודות " שלהם.להפתח קצת ............... או הרבה.......

חנה שלום רב, הנך מצוייה כעת באחד ממעגלי החיים בהם הילדים "עוזבים את הקן", והופכים ל"ילדים גדולים" בעלי משפחות משל עצמם. בבניית קשרים משפחתיים טובים עם ילדים בוגרים יש לתת מקום וכבוד לבחירות שלהם בחיים, ולהניח בצד את הביקורת ואת העצות. להורים יש נטייה להשאיר את ילדם הבוגר במעמד של "ילד נצחי", מתוך ידיעה שההורים יודעים מה הכי טוב בעבורו – דעה זו יוצרת חסימות בתקשורת. כדי לפתח פתיחות ותקשורת הדדית טובה, רצוי שתבדקי קודם מה חוסם אותך ?, מה "הסודות" שלך ? ומה יגרום לך להפתח ? נסי למצוא תחומי עניין משותפים לך ולילדייך במגוון נושאים, כמו: פוליטיקה, תחביבים, טלוויזיה, עבודה ועוד. ערכי מפגשים משפחתיים של ישיבה באווירה טובה ונעימה, למשל בארוחת שבת, בצפייה במשחק כדורגל יחד או בפיקניק משותף. קשר טוב עימם ושיתופם בחייך ובחייהם ללא ביקורת, יביאם בסופו של דבר להפתח ולשתפך בחייהם. מודל לקשר טוב עם הילדים הבוגרים, ישליך לטובה גם על הילדים הצעירים בבית. אושר וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי