חשוב

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

26/05/2011 | 10:12 | מאת: rawan

שלום רב. אני בת 18 היום יש לי ועדה רפואית בביטוח לאומי בקשר לנכות כללית אחרי ניתוח לב ... אני יודעת שמי שעבר ניתוח לב לקבל אחוזי נכות לצמיתות או בדרך כלל מקבל.. אבל אני לא יודעת אם גם אני אקבל כי הניתוח שעברתי לא מסתם .. ASD + חיבור לא תקין של ורידי ריאה.. היום אני כבר 3 חודשים אחרי הניתוח מרגישה טוב ברוך השם ולא נראה שעברתי ניתוח... האם עם כל זה יש סיכוי לקבל אחוזי נכות לצמיתות ???? תודה

שלום רב, לרוב אחרי ניתוח לב או כל אירוע טראומתי אחר רופאי המוסד לביטוח לאומי נותנים נכות זמנית לתקופת החלמה ולאחר מכן בוועדה נוספת נבדקת האם נותרה נכות וכמה נותרה, גם לאחר תקופה זו לא בהכרח נקבעים אחוזי נכות לצמיתות. יש לזכור שלצורך קבלת קצבת נכות כללית ישנם קריטריונים נוספים כמו מצב תפקודי וכודמה. בריאות שלמה

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות