חד הורית לתאומים

דיון מתוך פורום  משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי

29/03/2011 | 13:49 | מאת: אורלי

שלום ליאת, אני חד הורית (תרומת זרע) לתאומים בן ובת בני 4, ילדים מדהימים, חכמים ומאוד מבינים, אני עובדת במשרה מלאה. הם מאוד תחרותיים במיוחד ביתי שהיא הבכורה רוצה להצטיין ולהיות ראשונה בכל (אני רצה הכי מהר, אני הכי גבוה, אני הכי חזקה,אני הכי טובה...) איך אני מסבירה לה שלא צריך להצטיין בכל למרות שבתוך תוכי אני שמחה שהיא שואפת למצויינות, אך אני לא רוצה שהרצון הזה ייגרום למריבות בינה לבין אחיה התאום.

שלום אורלי, בין אחים יש לא מעט פעמים קנאה, יריבות סמויה או לא, ובעיקר- רצון לתפוס את המקום היחודי שהאח השני לכאורה עדיין לא תפס. מניחה שאצל תאומים זה עוד יותר בולט ובתך מנסה לבדוק מהו המקום המיוחד לה למול אחיה ובכלל. כל זה אומר שלא תוכלי תמיד למנוע מריבות ואולי שגם אין רע ברצון לתפוס מקום ייחודי. אפשר לאפשר לכל אחד מהם להרגיש את מקומו ועדיין להדגיש שאת אוהבת את שניהם או גם להדגיש את המקומות של חברות ואחאות טובה. ממליצה מאד לקרוא חומר על גידול תאומים כי המורכבות אינה רק היחידנות אלא יחידנות לתאומים. מעבר לכך, זהו בהחלט מקום לשאול את עצמך שאלות בנוגע לעניין המצויינות ומהו בשבילך כי ילדים קולטים תמיד מסרים סמויים. זה טוב שאת מסבירה לה שלא צריך להצטיין בכל אולי אף יותר חשוב להדגיש שלא נורא להכשל. ליאת.

12/04/2011 | 09:56 | מאת: אורלי

ליאת תודה על תשובתך, האם יש ספרות בנושא שמומלצת על ידך? במידה ויש לך טיפים נוספים אודה. חג שמח

מנהל פורום משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי