קלוז'ר

דיון מתוך פורום  משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי

06/02/2011 | 02:19 | מאת: סמי

שלום רב עירית, אני חדש בפורום זה ומברך את חבריו עד לפני כ 3 וחצי שנים הייתי בקשר חברי עם מישהי במשך 5/6 שנים..ידידות קרובה ושלמדתי ממנה..חברה שמאד אהבתי.... היחסים נקטעו דיי במפתיע מצידה, ובצורה לא ממש יפה(סינונים והיעלמות ממני, בעוד שהיא שומרת על קשר עם ידידים משותפים אחרים שלנו)...ממש היה נדמה כאילו עבר ביננו חתול שחור... אציין גם כי תקופה קצרה לאחר היעלמותה נוצר ביננו איזשהו ריב טפשי שגרר הרבה האשמות ומילים לא יפות מצידה כלפי... אחרי תקופה של כחצי שנה , שבה לא דיברנו, עמדתי לטוס לתקופה ממושכת בחו"ל, ושלחתי לה מכתב בו ביקשתי סליחה על הטעויות שלי במערכת היחסים, ואמרתי לה שלדעתי אנו צריכם לדבר, בין אם זה כדי לסיים את היחסים בצורה יפה ובטעם טוב, ובין אם כדי לחדש את הקשר...היא הגיבה למכתב זה ואמרה שהיא לא רוצה לחזור לקשר עמי אך חושבת שזה חשוב שנסיים את היחסים בצורה יפה..דיברנו שעות בטלפון וסיימתי את השיחה בכך שאמרתי לה שמבחינתי הכל פתוח... למרות טענתה כי היא רוצה לסיים את הקשר, המשיכה להתכתב איתי מצידה, אפילו כאשר הייתי בחו"ל.. (גם בתקופת הנתק שלנו , דאגה להשאיר סימני חיים מדי פעם, וכשהייתי מנסה לחדש את הקשר, שוב הייתה נעלמת). לאחר תקופה שבה קיבלתי את הרושם שיש שיפור משמעותי ביחסים ביננו(יותר מחצי שנה של התכתבויות , בעודי בחו"ל), עמדתי לחזור לארץ והצעתי לה שנפגש... תגובתה הייתה שהיא סגרה את הדלת של היחסים שלנו, והיא לא רוצה לחזור לעבר, אך יחד עם זאת ציינה כי היא אוהבת להתכתב איתי ותשמח אם נמשיך במסגרת ההתכתבות... היא גם איחלה לי מזל טוב ליום ההולדת שחל באותה תקופה... אחרי תקופה שחשבתי איך להגיב, עניתי לה שאני לא יודע איך העניין הזה של להמשיך להתכתב ולא להתראות יעבוד מבחינתי(כי זה מרגיש לי מוזר), אך שאני מבטיח לנסות.... מאז עקבותיה נעלמו.... אין לי מושג למה הקשר נותק מלכתחילה, ההשערה שלי היא שבמהלך הקשר שלנו התפתחתי מאד לעצמאות (לעומת חוסר בטחון בתחילת היחסים ביננו)... הרגשתי גם הרבה פעמים חוסר פרגון מהצד שלה, וחוסר תמיכה(למרות שהיא מאד אהבה אותי)... חברים שלי טוענים שמהסיפור נדמה להם אף שהיו לה רגשות רומנטיים/משיכה כלפיי, וכאשר התחלתי לצאת עם אנשים(אני הומוסקסואל), וכאשר התחלתי להתיידד עם עוד בנות, התעוררה בה קנאה... אני יודע בוודאות שהיא חושבת שאני מושך, מה שמעורר בי את החשד שאולי יש דברים בגו... עניין ההתאהבות נשמע לי קצת מופרך.... האופציה האחרת פחות נעימה לי, כי האופציה השנייה היא שפשוט "ירד לה ממני" והיא הפסיקה לאהוב אותי, ונמאס לה מהקשר איתי. בכל אופן, אני שרוי במצב שבמשך 3 וחצי השנים שאנחנו בנתק, היא עולה לי דיי הרבה למחשבות, ומתוך הנקודה שאני יודע שהקשר ביננו לא יוכל להשתקם או בכלל להתקיים יותר אף פעם (בעולם אידאלי הייתי רוצה בכך)... הייתי רוצה לדעת איך להפסיק את המחשבות עליה ולעשות קלוז'ר...זו ידידה שבאמת אהבתי.. כיום אני בזוגיות ממושכת ומאושרת, ויש לי המון ידידי וידידות נפש, לכן הייתי כבר רוצה לסגור את הפינה הזו.. הייתי רוצה לפתח קור וניתוק כלפיה, כמו שאני בטוח שהיא הצליחה כלפיי...אני בטוח שהיא לא חושבת עליי... האם זה נכון למחוק תמונות משותפות שלנו ומתנות עבר?(למרות שאני לא מסתכל על תמונות שלנו, אני יודע שהן שם...) איך להפסיק עם הפיתוי להסתכל על תמונות שלה בפייסבוק, ולקוות להתקל בה(כדי כמובן להפגין נונשלנטיות )... אנסח את עצמי מחדש...איך אני מגיע למצב שאני זוכר אותה בצורה נעימה בלבד, משוללת מרגש, ומפסיק להתעסק בה(היא לא ראויה לכך לדעתי).. אני לא מחפש לשנוא אותה, אני מחפש להיות משולל רגש כלפיה. בכל אופן אני צריך ואודה על כל ייעוץ... יום מקסים(:

שלום סמי, נראה שהקשר עם הידידה היה מאד משמעותי לך מכל מיני סיבות. כנראה שהיה שם משהו שנגע בך מאד שאולי למרות שיש לך זוגיות וחברי נפש אחרים, רק אותה בחורה נגעה במקום מאד ספציפי אצלך וממנו קשה להתנתק. ממה שהרגשת כשהיית בקשר דווקא איתה. אבל...במציאות זה לא הלך. מבינה את הנסיון לנתח את הקשר אבל עולה ממה שכתבת שהסיבות לניתוק יכולות להיות שונות, אולי קושי מהצד שלה אולי משהו באינטראקציה אולי ואולי- כי זה לא משנה כעת את העובדה שזה לא מצליח להמשך משום שלקשר שכזה צריך שניים. חושבת שיתכן שאינך צריך "להלחם" בקשר הפנימי שאתה מרגיש אליה היום. המלחמה במקום הזה לא תעזור. מה שנשמע לי חשוב מדבריך זה שלמרות שאינכם בקשר- המשכת בחייך בכל המובנים. לכן, אין סיבה לדאגה בנוגע להתקשרות הפנימית שאתה עדיין מרגיש אליה. ההתקשרות הזו יכולה לעבור עם הזמן או לדעוך אבל אולי לא- אולי זה ילווה אותך עוד הרבה זמן. נסה לזכור את מה שכן לקחת מהקשר, ולעבד את זה שהוא היה מורכב מדיי מכדי להמשך. בלי אשמים. אולי פעם תבין יותר גם על המקום שהקשר הזה פגש אותך מבחינה רגשית, וזה יעזור ל"שחרור". יש פרידות שמסתיימות כך- באיזו אי ידיעה. למרות שהפנטזיה של רוב האנשים היא שפרידות יסגרו דברים באופן הרמטי. ליאת.

מנהל פורום משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי