הקשר בין סחוס שחוק לקרע במיניסקוס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

13/11/2012 | 19:11 | מאת: שלומי

ערב טוב אני בן 25. במהלך השירות הצבאי סבלתי מכאבי ברכיים ואובחנתי כסובל משחיקת סחוסים. לפני כשנתיים וחצי עברתי תאונת דרכים וקרעתי את המיניסקוס הפנימי באופן חלקי. קיבלתי בזמנו 2 חוות דעת שונות: רופא אחד אמר שאם אבצע ניתוח ארטרוסקופיה עקב קיצור המיניסקוס החיכוך עם הסחוס יגדל ואסבול מכאבים חזקים יותר ועל כן לא מומלץ לבצע את הניתוח. רופא אחר טען להפך, שכאשר המיניסקוס קרוע, החיכוך שלו עם הסחוס מגדיל את שחיקת הסחוס ועל כן כדאי לנתח. באותו זמן עשיתי פיזיותרפיה ויחסית התמודדתי עם הכאבים אבל הם מתגברים בזמן האחרון ואני מרגיש מוגבל יותר. כמובן שאני מתכוון לקבל חוות דעת נוספת אצל רופא מומחה שיראה אותי, אבל רציתי לדעת קצת יותר על הקשר בין הסחוס למיניסקוס ואם אפשר גם מה ההמלצה שלך בנושא תודה

שלום רב המלצות לטיפול ניתנות לאחר בדיקה וקבלת היסטוריה רפואית, ועיון בבדיקות ההדמיה בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ברגע שמוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך (מניסקוס) יכול להיות(אבל לא חייב) יותר עומס עובר לסחוס וכעבור שנים רבות יכול הדבר לבוא לידי ביטוי בשחיקת סחוס בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים