שבר טרוכנטי

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

11/08/2012 | 00:22 | מאת: בני

אבי בן 77 נפל בעת שהתעורר לאחר מס' צעדים, ברגל שמאל היו לו כאבים וכן שספג חבטה קלה בראש. האבחנה בביה"ח הייתה שבר טרוכנטרי ( עד כמה שהצלחתי לזכור את המילה טרוכ..) לדעת האורטופד האבחנה היא ללא עוררין שבר. היות ואבי בגיל מבוגר לאחר שלפני מס' שנים היה לו אירוע מוחי, לוקח תרופות נגד לחץ דם וכן סובל מדלקת פרקים, המשביתה אותו בכל שנה למשך 3 שבועות . השאלות: 1- היות וגם אבי וגם אני לא 'חסידים גדולים' של ניתוחים,בנוסף הבעיות הרפאויות שהוזכרו לעיל, האם ניתן בדרכים אחרות לאחות את השבר ואולי הזמן יעשה את שלו? מה גם היה בריא הולך מתפקד ואולי זה יסתדר לבד , אולי מתיחות מסויימות? 2. אולי עדיך לקבל חוות דעת נוספת ולהמתין עם הניתוח או לפחות לקחת זמן ואולי הוא ירגע יותר ( הוא קצת בטרואמה מהעניין), משום מה שמתי לב שהרופאים מעודדים לעשות את הניתוח כמה שיותר מהר.. 3. מה הסיכונים של ניתוח מהסוג הנ"ל ? האם יש סיכוי שרגל אחת תתקצר אחר הניתוח. 4. הבנתי שישימו לו ברגים כדי לחבר את העצם, האם לאחר הניתוח הוא יוכל לעשות כל פעולה ללא חשש כתוצאה מחיבור הברגים. תודה מראש

שלום רב לשם חוות דעת בנוגע לשבר מסוים יש צורך להכיר את הצילומים, בלא הכרת הצילומים לא ניתן להמליץ על טיפול זה או אחר באופן כללי שברים סביב הירך יכולים לגרום לקיצור של הרגל וסיבוב חיצוני שלו, מומלץ לנתח בהתאם להתוויות הרפואיות ומצבו הרפואי של החולה , כל זאת למנוע מצב שחולה ישכב לאורך תקופה ארוכה דבר היכול לחשוף אותו לפצעי לחץ , דלקות ריאה וכולי שיטות קיבוע נקבעות על פי סוג השבר בהתאם לצילומים בברכה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים