קרע מלא ברצועה בברך ימין

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

31/07/2012 | 15:30 | מאת: ליז

שלום רב, עקב תאונה לפני 7 שנים, יש לי קרע מלא ברצועה הצולבת בברך ימין. עברתי פיזיוטרפיה אך תמיד יש חשש שאפול או שאלך לא נכון ואז אני מועדת ואלו כאבים איומים. אני לא מעוניינת לעבור ניתוח לשחזור הרצועה , למדתי לחיות עם מצב זה ולהכיר את גופי טוב יותר. השאלה היא: האם אני יכולה לחיות כך עוד שנים רבות? האם בגיל מתקדם יותר כמו גיל 60 האם יהיה לי יותר קשה ללכת? האם יש טיפולים אחרים שיכולים לעזור לי חוץ מניתוח. כיום אני בת 40. תודה, ליז

שלום רב בברך יש רצועה צולבת קידמית ואחורית קרעים ברצועה הצולבת בדרך כלל מטופלים בתחילה בטיפולים שמרניים , הכוללים בעיקר חיזוק שרירים סביב הברך להשגת יציבות טובה באם טיפול זה לא מצליח יש לשקול טיפול ניתוחי כגון שחזור הרצועה אשר נעשה בשיטה ארטרוסקופית, דהיינו שיטה שהינה פחות פולשנית לברך המערבת בתוכה הצצה לברך בעזרת מצלמה ומכשור מיוחד דרך חתכים קטנים כל נזק למפרק הברך ולסטרוקטורות בו יכול להאיץ את תהליך שחיקת הברך בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים