האם ניתן לעשות משהו?

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

01/06/2012 | 14:29 | מאת: דנה

שלום, אני סובלת מ-OCD ב-LFC בברך שמאל כבר תקופה ארוכה. הייתי בייעוץ רפואי לפני כמה חודשים, ביצעתי MRI שהצביע על גודל הנזק שנגרם למפרק (כ-2 ס"מ אזור חשוף), והרופא המליץ לי לחזור אליו עם התוצאות על מנת שנחשוב באיזו דרך הכי טוב לטפל בבעיה שלי, ניתוחית כמובן. העניין הוא שעכשיו אני בהריון (ש' 29) וכמובן לא ניתן לעשות לי שום ניתוח, אבל אני מרגישה שהברך שלי עוד פעם חזרה למצב בו חלק של הסחוס התנתק ומסתובב לי בברך - אני צולעת, יש לי כאבים מוכרים מאוד מפעמים קודמות כשזה קרה ועשיתי בעקבות כך ארטרוסקופיה. אבל מה ניתן לעשות איתי עכשיו? צילום רנטגן אני מניחה שלא אוכל לעשות, וגם לא רואים את הסחוס החופשי בצילום. MRI לא הראה גוף חופשי (לפני חצי שנה)... האם יש לי עכשיו טעם ללכת לרופא בכלל? המשקל שלי משתנה עכשיו, אני עולה די מהר בגלל ההריון, וחוששת שיגרם עוד יותר נזק לברך... נא דעתך המקוצעית בעניין, תודה!

שלום רב OCD לזיה אוסטאוכונדרלית משמעו סחוס-עצם, הכוונה היא לחלק מהסחוס הניתק עם פיסת עצם ומצוי במקומו ללא תזוזה או בתוך המפרק הטיפולים יכולים לנוע מטיפולים שמרניים לטיפולים ניתוחים , יש מה לעשות נראה לי הכי נכון לכוון אותך לרופא המנתח שבידו הכלים לעזור לך לתכנן את הטיפול בו , מכיוון שהוא מכיר את הברך שלך בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים