כאבים בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

27/05/2012 | 09:57 | מאת: מירי

שלום. אני בת 59 . יש לי כאבים בברך.הממצאים בבדיקה קלינית וגם ב-MRI הם שיש קרע במיניסקוס המדיאלי.טיפולי פיזיותרפיה לא עזרו . הרופא אומר שניתן לבצע ארטוסקופיה אך יתכן שזה לא יעזור כי תלוי מה מצב הברך. עלי להחליט אם לבצע את הארטוסקופיה. האם ניתן לבדוק את מצב הברך-אני מבינה שהכוונה למצב הסחוסים-בכדי להעריך את הסיכוי שטיפול בקרע באמצעות ארטוסקופיה יעזור ? אודה לעזרתך.

שלום רב MRI וצילומים אמורים לתת הערכה לגבי הסחוס רצוי לזכור שאין בדיקה שיש לה 100% הצלחה בגילוי כל הממצאים(גם לא MRI ), לכן חשובה מאוד הבדיקה הפיסיקלית ביחד עם היסטוריה רפואית מדוקדקת. MRI בנוסף באחוזים קטנים מאוד MRI נוטה לגילוי סרק FALSE POSITIVE דהיינו גילוי ממצאים אשר אינם קיימים, או קיימים לא בממדים הניכרים כפי שה MRI מראה בדיקות הדמיה אינם מגלות כל דבר ב100% , לכן יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר להיסטוריה הרפואית כולל גיל , מחלות רקע ותיאור הפגיעה, בנוסף יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר לבדיקה הפיסיקלית, בדיקות הדמיה יכולות להיות להעלות חשד לדבר מה באחוז מסוים (אמנם נמוך) שלבסוף יתברר כמוטעה( FALSE POSITIVE ) אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת ובדיקה פיסיקלית ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים