נעילת ברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

23/05/2012 | 12:28 | מאת: גליה

שלום רב,לפני כ4 שנים עברתי תאונת עבודה, ונפגעתי בברכיי, כתוצאה מנפילה,לא שברתי שום דבר!! אבל כאבים חזקים והגבלה משמעותית בהליכה.. אחרי כחצי שנה מהתאונה עד היום, מידי פעם ננעלות לי הברכיים וכתוצאה מכך אני מאבדת שיווי משקל ונופלת,(מוזר אבל בעיקר קורה בירידה/עליה במדרגות) זה בעיקר קורה בברך ימין אך לעיתים רחוקות גם בברך שמאל, הייתי לפני כחודש אצל אורטופד ספורט (בגלל כאבים חזקים בפיקה ומאחורי הברך)..שאמר שהוא לא רואה משהו מיוחד, יש לציין שלעולם לא עשו לי CT או MRI רק צילום ברך רגיל. אחרי הנפילה הראשונה מצאו לי קצת נוזלים בברך אבל אמרו לי לנוח. אני בת 40 (ולא עובדת בעבודה משרדית!!!)וזה דיי מגביל אותי הנעילות ברך והנפילות. אתמול שוב בזמן ירידה במדרגות ברך ימין ננעלה והשתתחתי על הרצפה,ואלוהים כנראה אוהב אותי, כי מלבד שריטות פה ושם, קילופי עור וכאבים בעיקר בעליה במדרגות אני בריאה!! :-) יש פיתרון לזה מלבד פיזיוטרפיה שממש לא עזרה לי.. בזמנו עברתי פיזיוטרפיה עם אלקטרודות (כוסות רוח למת)... אשמח לקבל עזרה.

שלום רב עליך לפנות ליעוץ רפואי, לאורטופד, אבחנה והמלצות לטיפול ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה בגילך וללא היסטוריה קודמת של כאבי ברכיים או פציעות בברך, סביר להניח שמדובר בגירוי דלקתי מקומי , ניתן לפנות ליעוץ רפואי בכדי לאושש את האבחנה אך לא ניתן לשלול ממצאים רבים אחרים כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך חשוב לקבל היסטוריה רפואית יכול זה לכוון לכיוון האבחנה, לדוגמה חבלה לברך שגורמת לכאב חד ונשמע בה צליל קליק בדרך כלל מדובר בקרע ברצועה הצולבת הקדמית, אם כי לא ניתן לשלול המון סיבות אחרות. קרע ברצועה בדרך כלל מלווה בנפיחות תוך מפרקית(נוזל בברך), כאבים וקושי בתפקוד המפרק בדיקות הדמיה אינם מגלות כל דבר ב100% , לכן יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר להיסטוריה הרפואית כולל גיל , מחלות רקע ותיאור הפגיעה, בנוסף יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר לבדיקה הפיסיקלית, בדיקות הדמיה יכולות להיות להעלות חשד לדבר מה באחוז מסוים (אמנם נמוך) שלבסוף יתברר כמוטעה( FALSE POSITIVE ) בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים