כאבי ברכיים ערב תרגילים למפשעות

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

05/05/2012 | 22:46 | מאת: אורן

שלום רב ותודה מראש על העזרה. אני בן 30 סובל מכאבים בפרקים,הייתי אצל רופאי כאב ואורטופדים וזה לא משהו מסוכן או מוגדר, פשוט רגישות במפרקים. עקב רגישות יתר וכאבים באזור המפשעות שלחו אותי פיזיוטרפיה, למזלי נפלתי אצל פיזיוטרפיסט טוב והשיטה שלו של לחזק את כל השרירים מסביב לאזור המפשעה כדי לתמוך בה כמו שהוא הסביר לי + שילוב של כמה מתיחות של האזור מאוד עזר לי ושיפר לי את המצב בכמה עשרות אחוזים אם לא יותר, אבל בחלק מהתרגילים שאני עושה לחיזוק האזור מופעל עומס על הברכיים שהן גם ככה רגישות כמו שאר המפרקים בגוף לי וכרגע יש לי כאבי ברכיים מאוד מציקים, אני לא רוצה להפסיק עם התרגילים למפשעה כי הם מאוד מאוד עוזרים לי, ובמקום לעשות אותם פעמיים ביום כמו שאני אמור לעשות, עברתי לפעם ביום אבל עדיין הברכיים מציקות לי, יש אולי משהו שאני יכול לשים על הברכיים כדי שיהיו יותר עמידות בזמן שמופעל עומס עליהן? הטיפול מהקופת חולים שהגיעה לי למפשעות הסתיים לפני קצת פחות מחודש, אני רוצה להתחיל גם לעבוד על הברכיים שלי כדי שיוכלו לעמוד בלחץ של תרגילי המפשעות, הוא אמר לי שאלה התרגילים שאני צריך שאין תרגילים אחרים,חוץ מזה שאני לא רוצה להחליף אותם כי הם מאוד עוזרים לי. אז מה הייתם ממליצים לי לעשות? לקבוע עוד פעם תור ולדרוש תרגילי חיזוק ומתיחות לברכיים גם? מה רצוי יותר במקרה שלי, מתיחות לברכיים או חיזוק? תודה רבה

שלום רב ראשית יש למצוא את שורש הבעיה ואז לטפל באם הנך סובל מכאבים במפשעה , ישנם מספר בעיות במפרק הירך היכולות להקרין לברך , בנוסף יש לשלול אם מקור הכאבים אינו מהגב . עליך לפנות ליעוץ אורטופדי ובהתאם לממצאי הבדיקה יש צורך להמשיך בטיפול בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים