תוצאות MRI לאחר חבלה.

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

18/04/2012 | 15:21 | מאת: אלי רמת גן

ד'ר בנדר שלום רב . לאחר תאונת קטנוע עשיתי MRI ברך שמאל ואלו התוצאות. MRI ברך שמאל ללא חומר ניגוד. הבדיקה בוצעה בחשד לקרע במניסקוס המדיאלי לאחר חבלה. הידקקות גוף המניסקוס המדיאלי מתאים לקרע בשול העליון. שינויי סיגנל בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי עם אי סדירות. קרע באזור שורש המניסקוס והקרן האחורית עם חשד להסטה מדיאלית של הפרגמנט הקרוע (חתך 12 סדרה 6). במניסקוס הלטרלי מבנה שמור. אות פסי הוריזונטלי בקרן הקדמית. אי סדירות של הסחוס עם מוקדים של חסר סחוסי מלא בקונדיל הפמורלי המדיאלי דרגה 3. הידקקות הסחוס בטיביה בשני המדורים בולט יותר בצד המדיאלי דרגה 2. זיזים גרמיים בשני המדורים בולט יותר בצד המדיאלי. בצקת לשדית במדור המדיאלי בפמור ובטיביה ומוקדים של סקלרוזיס תת קורטיקלית. ACL, PCL, MCL ו-LCL רציפים. רושם לעיבוי סינוביאלי. מנגנון האקסנטציה תקין. שינויים ארטריטים במדור בין הפמור והפטלה מתבטאים בזיזים. מוקדים של אי סדירות בסחוס בטרוכלאה דרגה 2-3. לסיכום: 1. עדות לשינויים ארטרוטים בשלושת המדורים בולט יותר בצד המדיאלי. 2. קרע של המניסקוס המדיאלי. כנראה שקיימת סינוביטיס. שאלתי היא האם לאור תוצאות אלו תידרש התערבות ניתוחית? ואם כן, איזו? או האם ניתן להסתפק בפיזיוטרפיה? תודה רבה.

שלום רב החלטה לגבי ניתוח או טיפול שמרני ניתן להחליט לאחר קבלה של היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה , באופן כללי אם הטיפול השמרני הלא ניתוחי אינו עוזר ועדיין יש כאבים ניתן לשקול אופציות אחרות ישנם טיפולים שונים לשחיקת ברך ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים