קרע במנסיקוס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

12/02/2012 | 17:39 | מאת: Builds

שלום. לפני כשלושה שבועות נפצעתי תוך כדי גלישה (סקי) - מישהו מאחורי איבד שליטה, נכנס בי, ובניסיון ליפול בצורה מבוקרת ולמנוע יותר מדי נזק הפלתי את עצמי, אבל נפלתי אחורה במקום על הצד. הרגשתי את כל הצד השמאלי לכיוון הברך נמתח בצורה איומה ונשארתי בתנוחה זו כמעט דקה עד שמישהו רץ לנתק אותי מהמגלשיים כך שאוכל לישר את רגליי. מאז הכאב ידע ימים טובים ורעים, לפעמים עד כדי הגבלה חמורה בכיפוף ויישור, ולעתים ימים בהם אני יכול לקפוץ וכמעט לא להרגיש כלום. האורטופד שראה אותי מיד אחרי הפציעה המליץ לי לעבור MRI, אבל העדפתי לעבור את זה בארץ (בטיפשותי שכחתי שבארץ מחכים כ-3 חודשים לבדיקה מכיוון שיש מחסור במכשירי MRI, כאשר שם לכל קליניקה אזורית יש אחד). היום ראיתי לראשונה אורטופד ברמב"ם שבדק את הברך ואכן אישר שמדובר בקרע במניסקוס (למרות שאמר שאני חייב לעשות MRI בשביל לוודאות את זה כי יש אחוז בודד קלוש שזו פציעה קלה יותר או קרע חלקי שבו לא אהיה חייב לעבור ניתוח ויהיה אפשר "ללכת בין הטיפות" ולעבור את זה איכשהוא). יש לי מספר שאלות על התהליך: 1. ארתרוסקופיה - האם מבוצע בהרדמה מלאה או חלקית? 2. מהו תהליך השיקום וההחלמה? (האם תמיד כולל פיזיותרפיה, האם יש קושי ללכת אחרי הניתוח ואם כן תוך כמה זמן אפשר ללכת בצורה רגילה) 3. מה אורך השיקום? (כמה זמן צריך לשכב בבית, מתי אפשר לחזור לפעילות, ומתי אפשר להתחיל בפעילות מאומצת וספורט) 4. האם באמת הברך תחזור למצב הקודם? או שאצטרך להיות במעקבים בכל תקופה מסוימת ולהזהר על עצמי בכל פעם שאני צריך לרוץ יותר ממאה מטרים? 5. הכי חשוב לי - האם אוכל לחזור לגלוש בצורה מלאה, או שישנם דברים דוגמת האחרון שבהם אני מוגבל אחרי פרוצדורה של ארתרוסקופיה? תודה מראש! :)

שלום רב 1. ניתוחי גפיים כולל ארטרוסקופיה והחלפות מפרקים יכולים להתבצע בהרדמה כללית או אזורית-ספינלית 2. תהליך השיקום וההחלמה תלוי הרבה בממצאי (ממדי הפגיעה)הניתוח ובניתוח שמבוצע 3. תהליך השיקום וההחלמה תלוי הרבה בממצאי (ממדי הפגיעה)הניתוח ובניתוח שמבוצע 4. תלוי מהי הפגיעה ומה ממדיה , מה תוצאות הניתוח והשיקום לאחר הניתוח 5. אי אפשר לחזות זאת מראש כפי שציינתי תלוי במרכיבים שונים רצוי לשוחח בפרוטרוט עם הרופא המנתח, המכיר את הברך שלך בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים