OCD לילד בן 15.5

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

29/01/2012 | 11:11 | מאת: רותי

שלום לך הבן שלי סובב את הברך לפני כשנתיים וחצי במהלך טיול שנתי. כתוצאה מכך הוא איבד את הסחוס בברך. הוא עבר טיפולי הידרותרפיה ופיזיותרפיה ושום דבר לא היטיב את מצבו. הוחלט לעשות לו לפני כשנתיים ניתוח לזיה סחוסית, מעט אחרי הניתוח המצב הוטב, אך כעת המצב הורע מחדש. מביקורת שהיינו אצל האורטופד, יש מימצאים מצילום MRI של הברך, אלה המימצאים שהאורטופד המנתח כתב: "צלקת סובכונדרית עם שינוי בסחוס מעליה, בחלק הקדמי של MFC מתאימה ל OCD" האורטופד המליץ לו ללכת כמה שיותר על קצות האצבעות, להימנע משיעורי ספורט, לא לשחק כדורגל וכדורסל וכו''.. מה לדעתך ניתן לעשות על מנת לעזור לבן שלי, אנחנו אובדי עצות כיצד לעזור לו? האם יש אפשרות לסייע לו בגילו הצעיר? אשמח לחוו"ד, היות והוא מאוד צעיר. רותי

שלום רב OCD לזיה אוסטאוכונדרלית משמעו סחוס-עצם, הכוונה היא לחלק מהסחוס הניתק עם פיסת עצם ומצוי במקומו ללא תזוזה או בתוך המפרק הטיפולים יכולים לנוע מטיפולים שמרניים(שחלקם ציינת) לטיפולים ניתוחים נראה לי הכי נכון לכוון אותך לרופא המנתח שבידו הכלים לעזור לך לתכנן את הטיפול בו , מכיוון שהוא מכיר את הברך של בנך בברכה ד"ר בנימין בנדר

02/02/2012 | 13:22 | מאת: רותי

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים