קרע במיניסקוס ופגיעת סחוס-תוצאות ארתרוסקופיה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

28/12/2011 | 13:19 | מאת: הפצועה

שלום ד"ר, אני בת 42 לפני 3 חודשים נפלתי בעת ריקודי עם נחתתי בעוצמה על הרגל והברך הסתובבה לי חזק ושמעתי "קנאק" חזק ואז התמוטטתי. ב-MRI נצפה חשד לקרע במיניסקוס המדיאלי ופגם בסחוס. אני כשבוע אחרי ארתרוסקופיה שתוצאותיה היו לא קלות (אפילו המנתח היה מופתע): Complex Tear of Medial Meniscus Left Knee-Posterior horn PATELLA-סדק עמוק בפצט הלטרלי MM-קרע מרוטש של הקרן האחורית נכרת לשוליים יציבים. MFC-פגם אובלי באורך 5-7 מ"מ שאינו חושף עצם. MTP-איזורים של חשיפת עצם מתחת לאיזור שבו הייתה הקרן האחורית. אני מאוד מודאגת מה ההשלכות של הפגיעות, המיניסקוס תוקן וייתכן שרוב הכאבים יחלפו ובעיקר תחושת הנעילה ותקיעה של הרגל בכל צעד. אבל מה עושים עם שאר הנזקים (שלא יודעת האם נגרמו מהתנועה הסיבובית החזקה שעשיתי בריקוד)? האם יש טיפול לסדק? האם זה עלול להביא אותי להחלפת מפרק מוקדם (אציין שאני בת 42 ובעלת עודף משקל). תודה שוב, שי

שלום רב פגיעות בברך יכולות להביא למצב שבו יש שחיקה של הברך בגילאים יותר צעירים, אך תהליך זה יכול לקחת אם בכלל שנים רבות,, נראה לי שאין צורך בשלב זה למהר לאף מקום עליך להחלים מהניתוח ובהתאם לממצאים הפיסיקליים והקליניקה(כאבים, הגבלה) יש צורך לשקול המשך טיפול בנוסף להלן ציטוט מפרסומים קודמים אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. מכיוון שאצל מרבית האוכלוסייה עיקר הכוחות בברך עוברים בצד הפנימי של הברך, זה המדור אשר נתון תחת עומסים רבים יותר ולכן הוא נשחק בתחילה. בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת הקישור הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך ניתן להתעדכן במאמר ב FACEBOOK תחת ד"ר בנימין בנדר www.facebook.com/drbenderbenjamin בברכה ד"ר בנימין בנדר

04/01/2012 | 08:22 | מאת: הפצועה

תודה ד"ר בנדר על תשובתך המפורטת, האם יש סיכוי שרוב הכאבים הם מהמיניסקוס ואכן יהיה שיפור בעזרת פיזיוטרפיה וחזרה לספורט בלבד? ואם לא, מה הטיפול הכירורגי שקיים היום לשיקום סחוס ?האם מומלץ לעשותו בגיל 40+ או שעדיף להמנע? תודה שוב, רקפת

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים