עצה לגבי קרע אפשרי במניסקוס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

15/12/2011 | 04:11 | מאת: ליאור

ברור לי שלא מדובר בפציעה מסכנת חיים, אבל אני כרגע נמצא בחו"ל וצריך להחליט בשעות הקרובות האם לטוס ארצה חזרה לטיפול - ולכן השעון מתקתק. לפני 4 ימים, אחרי מסלול הליכה ארוך, הרגשתי כאבים ונעילה בברך. הכאבים מופיעים בעיקר ביישור וכיפוף הברך, בערך ב-20-30 מעלות. לא היתה נפיחות משמעותית, וקצת רגישות למגע בחלק החיצוני של הברך. הכאבים מרוכזים במרכז הברך ובחלקה החיצוני, בגובה הפיקה. יכול ללכת עם ברך נעולה בלי הרבה כאבים, אבל מרגיש קושי משמעותי לכופף את הברך. אין כמעט כאבים כשהברך סטטית. היו מעט החלקות בזמן ההליכה, אך לא הרגשתי שום מתיחה\קריעה או כאב בברך (הכאבים התחילו בהדרגה כשעה לאחר מכן). בבדיקה על-ידי רופא מקומי הוא טוען שלדעתו מדובר בקרע קל במניסקוס הלטרלי. ועכשיו לשאלתי - נניח את המקרה הגרוע ביותר, שיש קרע רציני במניסקוס, האם יש צורך בהתערבות מיידית? האם עשוי להיגרם נזק בלתי הפיך אם אחכה שבוע נוסף עד לאבחון (MRI) בארץ? או שכמו שהרופא טען, גם ככה צריך לתת לזה כמה שבועות ולראות לאן זה מתפתח. אני לא רוצה למצוא את עצמי במצב שאתחרט על כך שהתמהמהתי, ומצד שני, לפי מה שהבנתי, גם במקרים של קרע רציני רצוי לחכות מספר שבועות. אשמח לכל עצה מנוסה.

שלום רב אין אפשרות דרך האינטרנט להמליץ על המשך הטיול שלך או ביטולו, המלצות רפואיות ניתנות בהתייחס לבדיקה פיסיקלית והיסטוריה רפואית בדרך כלל התחלת הטיפול הינה טיפול שמרני, דהיינו מנוחה, כדורים נוגדי דלקת, חבישה אלסטית/מגן ברך וטיפול פיזיותרפיה, במקרים מסוימים יש צורך בניתוח –במקרים בהם יש נעילה של הברך , אך כל זאת ניתן לקבוע רק בבדיקה פיסיקלית מציטוטים קודמים-בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים