חשש לקרע במניסקוס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

10/12/2011 | 14:15 | מאת: מיכאל

שלום! ד"ר, אני מתהלך 2,5 שנים עם קיבוע בעקב אחרי ניתוח.לפני כ-3 שבועות, בסוף יום די מעייף, שמעתי"קליקים" בברך תוך כדי הליכה ואחר כך הופיעו כאבים, בעיקר במדרגות. כאשר פניתי למומחה,הוא רשם לי ברקסין לכמה ימים ואמר שכנראה מדובר בקרע במניסקוס ואם יימשכו הכאבים - צריך לנתח. הוא לא שלח אותי לבדיקות. השאלה שלי: האם רוב הסיכויים שזאת אכן האבחנה הנכונה? אם כן, האם זה יכול להתפתח בגלל הקיבוע בעקב? והאם כדאי להשתמש בתחבושת אלסתית, שמא הקרע יתאחה? בכל מקרה הכאבים אינם חזקים ואני לא משוכנע בצורך חיוני לנתח. תודה רבה מראש

שלום רב לקבוע אם מדובר בפגיעה במניסקוס או לא- לא ניתן דרך האינטרנט, יש צורך ביעוץ אורתופדי , לא נראה ויש קשר לקיבוע בעקב מציטוטים קודמים-בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים