תת פריקה של הברך בהליכה!

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

03/12/2011 | 22:49 | מאת: טל

שלום לך ד"ר. אני בת 19.5 סובלת מתת פריקות של הברך במצבי הליכה/ מנוחה במשך כ3 שנים. כמו כן אני סובלת מפלטפוס חמור מאוד בכפות הרגליים וגמישות יתר במפרקים. ביום חמישי האחרון קרה לי דבר שלא קרה לי מעולם, חוויתי תת פריקה של הברך תוך כדי עלייה במדרגות, לפני כן הפריקות היו רק במצב סטטי סל עמידה או שכיבה לעולם לא תוך כדי הליכה. אני לא עוסקת בפעילות ספורטיבית כל שהיא והולכת עם מדרסים באופן יומיומי. לפני כן חוויתי כ-13ב תת פריקות של פיקת הברך כשהאחרונה הייתה בספטמבר. האם העובדה שפרקתי את הברך תוך כדי פעילות מעידה על החמרה במצב הברך כי לאחר התייעצויות עם מספר מומחי ברכיים אני ממש שוקלת לעבור ניתוח לשחזור רצועת MPFL, והאם זה יהיה יעיל לאחר מספר כה רב של פריקות?? סליחה על אורך ההודעה ותודה מראש על התגובה. טל

פריקות פיקה שכיחות יותר בנשים, גורמי הסיכון לפריקות חוזרות של הפיקה הם o זווית Q (זווית גיד השריר הארבע ראשי) גדולה, הזווית מחושבת בין גיד הקואדריצפס לגיד הפיקה o מנח ואלגוס של הברך o מנח של עצם הירך בהטיה קידמית מוגברת o סיבוב חיצוני של עצם השוק o מיקום צדדי לטרלי של הגבשושית הטיביאלית (מקום אחיזתו של גיד הפיקה) o מעטפת צדדית הדוקה o כפות רגליים בפרונציה o מנח גבוהה של הפיקה ( פטלה אלטה) o גמישות יתר השיטות הכירורגיות לתיקון פריקות חוזרות של פיקה(כולל פריקות רבות) תלויות בהרבה בממצאי הבדיקה הפיזיקלית ובתוצאות בדיקות ההדמיה , ובהתייחס לגורמי הסיכון המצוינים למעלה להלן מספר שיטות תיקון o שחרור צדדי o תיקון הגיד הפטלופמורלי המדיאלי MPFL והרטינקולום המדיאלי o ניתוחים הכוללים חיתוך אחי\ת הגיד הפטלרי והזזתו- טיביאל טוברוסיטי אוסטאוטומי בברכה ד"ר בנימין בנדר

11/12/2011 | 20:10 | מאת: טל

תודה רבה לך על התשובה המפורטת ד"ר, לגבי השיטות הכירורגיות לתיקון הפריקות, השיטה השנייה שציינת: תיקון הגיד הפטלופמורלי המדיאלי MPFL והרטינקולום המדיאלי . מה עושים בניתוח הזה, מה בדיוק הפרוצדורה? והאם אני יכולה להישאר צולעת אחרי זה? אני מאוד מפחדת מכל העניין כי אני יודעת כי לא מבצעים הרבה את הניתוח הזה בארץ. בברכה ותודה על המענה האדיב. טל :)

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים