קרע במיניסקוס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

28/11/2011 | 14:50 | מאת: טובה

שלום דוקטור בנדר לאחר כמה חודשים של כאבים בברך שמאל הלכתי לאורטופד ועשיתי צילום וגם מיפוי עצם הרופא אמר שיש לי קרע בניניסקוס ושלח אותי לפיזיוטרפיה. נהיה יותר טוב (אולי מהתחלה היתה גם דלקת והיא חלפה) אבל עדיין כאבים עם כל צעד.אני יכולה לסבול את הכאב אבל השאלה שלי אם אני לא מזיקה לבכך? אני רוצה לצין שאני הולכת כל יום בין 7 עד 10 קילומטר וזה מאד חשוב לי אינני רוצה להפסיק אני הולכת כבר 22 שנה אודה לך על תשובתך המלומדת

שלום רב ממה שככתבת הטיפול לא עוזר לך ואת סובלת מקרע של המניסקוס, יש לפנות ליעוץ אורתופדי לשם הערכה מחודש, על פי ממצאי הבדיקה , היסטוריה הרפואית וממצאי ההדמיה ניתן יהיה לתכנן המשך טיפול מציטוטים קודמים-בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים