כאבים בברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

13/11/2011 | 10:19 | מאת: אורלי

אני בת 49 , בריאה בד"כ , משקל תקין , לא מעשנת. אני סובלת מזה מס' חודשים מכאבים בברכיים , בעיקר בברך שמאל . לפעמים יש גם כאבים במפשעה ובקרסולייפ . הרופא רשם לי דיאתרים .הוא אמר שיש לי שחיקה של הסחוס בגלל עומס על הברכיים .(הוא לא שלח אותי לבדיקות) . האם אכן הדיאתרים עשוי לשפר את מצב הסחוס ? אני נוהגת לצעוד 3.5 ק"מ פעם-פעמיים בשבוע , ומשתדלת ללכת ברגל לעבודה (רבע שעה לכל כיוון) וכן אני עולה ויורדת במדרגות פעמים רבות במשך היום . האם להמשיך לצעוד ? איזו פעילות גופנית מומלצת ? אני מאד חוששת להיות מוגבלת בעתיד . מה עליי לעשות כדי למנוע הידרדרות ?

שלום רב הערכה של טיפול והמלצות ייחודיות ניתן לתת לאחר בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה באופן כללי אם מדובר בשחיקה של הברך, ישנם טיפולים רבים ביניהם הדיאטרים בהתאם לממצאים ניתן להמליץ על פעילות גופנית ספציפית, באופן כללי הליכות לשם ספורט לאדם הסובל משחיקת ברך אינה מומלצת חיזוק שרירי הברך הינו בסיס טוב להתחיל ממנו לגבי שחיקה של הברך להלן ציטוט מפרסומים קודמים- אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. מכיוון שאצל מרבית האוכלוסייה עיקר הכוחות בברך עוברים בצד הפנימי של הברך, זה המדור אשר נתון תחת עומסים רבים יותר ולכן הוא נשחק בתחילה. בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת הקישור הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך ניתן להתעדכן במאמר ב FACEBOOK תחת ד"ר בנימין בנדר בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים