ציסטה על שם בייקר

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

09/10/2011 | 16:42 | מאת: יסמין

לפני חושיים נפלתי וסובבתי ברך היה לי ברך נפוחה עם סימנים כחולים. עד היום אני סובלת מכאבים והגבלה בתנוע.U.S.מראה ציסטה על שם בייקר בגודל 5.5ס"מ.צילוםרנטגן וMRI תקינים.האם זה סביר שתקופה כה ארוכה עדיין יש כאבים?וכמה זמן זה צפוי להמשך.כרגע אני מטופלת ע"י פיזיוטרפיה.

שלום רב חבלה לברך עם נפיחות וכאבים צריכה להחשיד לכיוןן פגיעה כלשהי בסטורטורה של הברך , באם ישנם כאבים נראה ויש צורך בבירור צסטה ע"ש ביקר או צסטה פופליטיאלית הינו ממצא שכיח. הצסטה הינה נוזל תוך מפרקי(נוזל סינוביאלי) המזדקר לאספקט האחורי של הברך(השקע או הפוסה הפופליטיאלית) . ברוב המקרים הצסטה היא אסימפטומטית(אינה גורמת לכאבים). הצסטה יכולה להופיע ברוב המקרים של שחיקה של מפרק הברך(ארטריטיס), אך יכולה היא להיות קשורה לממצאים חריגים בתוך הברך ביניהם פגיעה במניסקוס או בסחוס. הצסטה יכולה לעיתים רחוקות מאוד לדלוף לתוך השרירים הסמוכים, התמונה הקלינית של דליפה זו יכולה להיות כאב פתאומי בצידו האחורי של הברך. באם אין כאבים בברך אזי אין צורך בטיפול, אך אם ישנם כאבים אזי הטיפול הנחוץ בצסטה ע"ש בייקר הינו טיפול בגורם הצסטה כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך חשוב לקבל היסטוריה רפואית יכול זה לכוון לכיוון האבחנה, לדוגמה חבלה לברך שגורמת לכאב חד ונשמע בה צליל קליק בדרך כלל מדובר בקרע ברצועה הצולבת הקדמית, אם כי לא ניתן לשלול המון סיבות אחרות. קרע ברצועה בדרך כלל מלווה בנפיחות תוך מפרקית(נוזל בברך), כאבים וקושי בתפקוד המפרק בדיקות הדמיה אינם מגלות כל דבר ב100% , לכן יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר להיסטוריה הרפואית כולל גיל , מחלות רקע ותיאור הפגיעה, בנוסף יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר לבדיקה הפיסיקלית, בדיקות הדמיה יכולות להיות להעלות חשד לדבר מה באחוז מסוים (אמנם נמוך) שלבסוף יתברר כמוטעה( FALSE POSITIVE ) בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים