מניסקוס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

06/10/2011 | 14:05 | מאת: אלעד

שלום רב, אני אדם המנהל חיים ספורטיביים ומרבה בריצות, מזה כשנה וחצי שאני סובל מכאבי ברכיים אך לא טיפלתי בנושא, השבוע ניגשתי לאורטופד דרך קופת החולים והוא שלח אותי למיפויי עצמות ספקט והסיכום מהבדיקה שניתקבל הוא: "קליטות בברכיים, יכול להתאים לתהליך דלקתי אריתריטי, חשוד לפגיעה במינסקוס לטרלי בשתי הברכיים, לקורלציה קלינית" העם החשד הוא למה שנקרא בשפת העם "קרע במניסקוס" ? וגם איני מבין מדוע הבדיקה העלתה את אותו חשד שהעלה האורטופד ולא נתנה תשובה חד משמעית, הרי למה שלח אותי לבדיקה זו אם לא לקבל תשובות על החשדות שלו? בברכת שנה טובה אלעד.

שלום רב בדיקות הדמיה אינם מגלות כל דבר ב100% , לכן יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר להיסטוריה הרפואית כולל גיל , מחלות רקע ותיאור הפגיעה, בנוסף יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר לבדיקה הפיסיקלית, בדיקות הדמיה יכולות להיות להעלות חשד לדבר מה באחוז מסוים (אמנם נמוך) שלבסוף יתברר כמוטעה( FALSE POSITIVE ) כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך חשוב לקבל היסטוריה רפואית יכול זה לכוון לכיוון האבחנה, לדוגמה חבלה לברך שגורמת לכאב חד ונשמע בה צליל קליק בדרך כלל מדובר בקרע ברצועה הצולבת הקדמית, אם כי לא ניתן לשלול המון סיבות אחרות. קרע ברצועה בדרך כלל מלווה בנפיחות תוך מפרקית(נוזל בברך), כאבים וקושי בתפקוד המפרק בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים