כאבים בברך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

20/09/2011 | 18:15 | מאת: דנה

שלום רב. לפני כחודשיים סובבתי את ברך שמאל ומאז כאבים בצד החיצוני של הברך מקרין לאחורנית . עשיתי mri וזו התוצאה : לא נצפה אות חריג במוח העצם . תפליטים קלים בינונים בבורסות ובחלל המפרק. מנגנון המיישרים שמור. רצועות צולבות :ה-pcl שמור . ה-acl גם כן ללא הדגמת מאפייני קרע רציפותו שמורה . רצועות קולטרליות: בגדר הנורמה. סחוס פטלו פמורלי ורטינקולום שמורים. סחוס מפרקי מודגם שמור. מניסקוסים: המניסקוס הפנימי עם אות חריג מפושט בקרן האחורית מתאים לקרע. המניסקוס הצדדי עם שינוי מוצינוזי מתון יותר. בסריקת הגומה הפופליטאלית מודגמת ציסטה ע"ש בייקר באורך 5 ס"מ. ממצא לוואי : דליות שטחיות ברקמות הרכות בשוק המקורבת המדיאלית. עדיין הכאבים לא מרפים, שאלתי היא: האם יש צורך בארטורוסקופיה או יש אלטרנטיבה אחרת ?

שלום רב החלטה לגבי ניתוח או טיפול שמרני נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה, ועיון בבדיקות ההדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים