ניתוח בשיטת אליזרוב עיוות מולד

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

14/09/2011 | 16:51 | מאת: אלי

היי שלום אני אומר לעבור ניתוח אליזרוב לתיקון הציר [רגלי איקס] שאלתי היא האם ניתן לנתח את שני הרגליים בו זמנית על מנת לזרז את התהליך ואת הסבל ככפי שהבנתי עם מנתחים כל רגל בנפרד אמורים להמתין תקופה של שנה בין הניתוחים ולסיום מהי תקופת החלמה שנתין כבר לדרוך על הרגל

שלום רב מכשרי איליאזרוב הם מכשירים המורכבים על הרגל , עיקרון איליאזרוב נלקח מגלגל אופניים , שבו "גלגל" או חצי "גלגל" משמש לעוגן לפינים אשר נכנסים לעצם ומקבעים אותו, בין ה"גלגלים" ישנם מוטות תמיכה, מכשיר האליאזרוב נחשב למקבע חיצוני, המכשיר משמש כבסיס לפיתוחים של מערכות נוספות הקיימות ברחבי העולם לתיקון צירים ניתן לנתח בשני הרגליים, השאלה היא האם זה רצוי?, צריך לזכור שעקב כך שהמכשור הוא חיצוני באם יהיו שני מכשירים כאלה על הרגליים יכול זה ליצור קושי בהליכה, שכיבה, לכן ההעדפה היא לנתח רגל אחת דריכה על הרגל לאחר הניתוח תלויה בתהליך ריפוי העצם ותוצאות הניתוח, ההחלטה נעשית לאחר בדיקה וצילומים בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים