מבולבל עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

15/12/2010 | 22:58 | מאת: רותם

ביגלל כאב בעכוז האחורי וכאבים באגן שריפות לירך ולמותן והקרנה לרגל שמגיעה אפילו לכפות הרגליים נימול קבוע בעכוז האחורי הישבן האזור פשוט רדום לא מרגיש שאני נוגע בוא חשבו שהבעיה שלי בגב שלחו אותי ל mri עמוד שדרה מותני הוא יצא תקין ללא פריצת דיסק או לחץ על העצבים. כאשר אני יושב ומנסה לישר את הרגל אני מרגיש כאב חד בעכוז האחורי כמו כן שאני יושב ומכופף את הצוואר ישאר אני מרגיש כאב חד בעכוז. האם יכולה הבעיה להיות מהאגן? האם בעיה במפרקי הירך יכולה להביא סימפטומים כאלו? יש לציין שבתי המפרקים יוצאים לי קליקים ממש חזקים אם כאב תודה רבה ד"ר

שלום רב כאבים סביב מפרק הירך האגן , צריכים להיות מבוררים הן על ידי שליליה של הקרנה של הכאב מהגב, וכמו כן לשלול תסמונת תפס או מה שנקרה Femoraloacetabular Impingement Syndrome (FAI) מה שאתה מתאר יכול להיות מתאים למה שנקרה תסמונת פיריפורמיס סינדרום פיריפורמיס Piriformis Syndrome לחץ על העצב הסכיאטי שהוא אחד מהעצבים הראשיים של הרגל ביציאתו מאזור האגן מתחת לשרירי הפירופורמיס , לחץ זה יכול ליצור הקרנה של הכאב לאורך הרגל קליקים מאזור מפרק הירך יכולים להיות כתוצאה FAI , FAI הינו הפרעה/חיכוך לא תקין הנוצר בין עצם הירך לעצם האגן כתוצאה מאנטומיה לא תקינה של עצם הירך או האגן, או שניהם ביחד יש צורך בבדיקה מדוקדקת לשלול או לאמת את הדברים שציינתי בברכה ד"ר בנימין בנדר

18/12/2010 | 21:36 | מאת: רותם

חיכוך בין מפרק הירך בעצם האגן יכול להיות כתוצאה מקרע בלברום? יש לי קליקים ממש חזקים שהם כואבים emg ובדיקת בדיקת הולכה עצבית יכולים לתרום?

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים