לאחר החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

13/05/2011 | 06:21 | מאת: שקד

שלום כ - 9 שבועות לאחר החלפת מפרק ירך. הרופא אמר שכבר לא נדרש לשבת על מושב הגבהה : 1. האם המשמעות היא שגם מותר לעבור את מגבלת 90 המעלות לטווח מלא במסגרת הפיזיותרפיה?? 2. האם מותר לעבוד בחדר הכושר עם משקל נמוך על חיזוק שרירי הרגליים? 3. מתי מותר לנסוע על אופניים (בחדר הכושר או בחוץ)? יש לציין שעדין קיימים כאבים. תודה רבה

שלום רב אני מראש מסייג את תשובתי מכיוון שיש צורך בקבלת היסטוריה רפואית מדויקת כוללת, בבדיקה מדוקדקת, ועיון בבדיקות ההדמיה לשם קביעת האבחנה המדויקת לפני מתן חוות דעת המלצות לאחר הניתוח הן המלצות אינדיבידואליות, תלוי בגישה הניתוחית, מהלך הניתוח והתוצאה הניתוחית אשר הושגה באופן כללי החלפת מפרק ירך בגישה קדמית וגישה לטרלית ישירה מבוצעים על ידי בהשכבה על הגב ולא על הצד דבר המאפשר בדיקה של טווחי תנועה, יציבות ובדיקה של אורך הרגליים בצורה מהימנה הגבלות ירך -לאחר ניתוח --כגון כרית פיסוק, כיסא גבוהה, הגבהה לשירותים וכולי אינם נהוגים על ידי אחרי ניתוח להחלפת מפרק ירך באופן רוטיני בברכה ד"ר בנימין בנדר

15/05/2011 | 14:29 | מאת: שקד

ד"ר נכבד. תודה רבה לתשובתך. לא ציינתי בשאלתי המקורית - אני בן 45 וכאמור כ - 9 שבועות לאחר ניתוח החלפת מפרק ירך שנערך בגישה POST-LAT. אני עם טווחי תנועה תקינים ומתהלך כרגע בעזרת מקל הליכה. התייחסת בתשובתך בעיקר לנושא מגבלות לאחר הניתוח. אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס גם לשאלות הנוספות שהעלתי: 1.האם זה תקין/מומלץ לעבוד בחדר הכושר לחיזוק שרירי הרגליים? 2. האם מותר/רצוי או מתי מותר לנסוע על אופניים (בחדר הכושר או בחוץ). תודה רבה

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים