כאבי ברכיים מתונים מדי פעם

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

28/10/2016 | 09:42 | מאת: דורית סגל

אמא שלי בת 86 סובלת מכאבי ברכיים חלשים . האם היא צריכה להרבות בהליכה ? או להיפך ללכת פחות כדי לשמור על הברכיים ? היא נוהגת לעשות צעדה של 30 דקות מדי יום או יומיים . תודה

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה פיסיקאלית ועיון בהדמיה באופן כללי- כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות, כונדרומלציה פטלה וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך. פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות/קליקים , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים ניתן להתעדכן על כך בלוג באתר www.DrBender.co.il ) בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים