כאבים לאחר שחיקה מהשירות הצבאי

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

25/06/2016 | 13:24 | מאת: עופר

שלום ד"ר אני בן 25 לאחר שירות צבאי כלוחם בו סבלתי מכאבים, נוקשות בבוקר דקירות בברכיים כאב בטיפוס מדרגות. לאחר השיחרור חלה הטבה והקלה בכאבים עקב שינה טובה יותר. אך עדיין אני סובל מכאבים בימים ללא שינה וכאב בעמידה ממושכת במקלחת כאב בטיפוס מדרגות. ותחושה שהפיקה אינה מחוברת וזזה מצד לצד יותר בברך ימין. אך בבדיקת אם אר איי לא ניכרים סימנים לנזק למיטב הבנתי. צרפתי את תוצאות הבדיקה אם תוכל בבקשה לעזור לי. תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך ימין: הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול PD, T2, T1 במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. כולל סריקות עם גדוליניום במסגרת בירור כאבים. לא נצפה אות חריג משמעותי בלשד העצם בשלד המודגם. לא הדגמת מוקדי נזק תת כונדרלים. תפליט מתון בחלל המפרק ובבורסות. מנגנון המיישרים שמור. רצועות צולבות וקולטרליות ללא סימני קרע. סחוס פטלופמורלי רטינקולום וסחוס מפרקי שמורים. מניסקוסים: הצדדי שמור. הפנימי שמור. בסריקת הגומה הפופליטאלית לא מודגמת ציסטה מסוג בייקר. לאחר הזרקת גדוליניום לא מודגמת האדרה חריגה בלשד העצם או ברקמות הרכות השכנות. בסיכום: כמפורט לעיל. לקורלציה של הממצאים עם התלונות הקליניות של הנבדק. תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל: הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול PD, T2, T1 במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. כולל סריקות עם גדוליניום במסגרת בירור כאבים. לא נצפה אות חריג משמעותי בלשד העצם בשלד המודגם. תפליט מתון בחלל המפרק ובבורסות. מנגנון המיישרים רצועות צולבות וקולטרליות בגדר הנורמה. סחוס פטלופמורלי שמור. רטינקולום שמור. סחוס מפרקי שמור ללא פגמים בשני המדורים. מניסקוסים: הפנימי ללא הדגמת מאפייני קרע. הצדדי שמור. בסריקת הגומה הפופליטאלית לא מודגמת ציסטה מסוג בייקר. לאחר הזרקת גדוליניום לא מודגמת האדרה חריגה בלשד העצם או ברקמה הרכה. בסיכום: כמפורט לעיל. לקורלציה של הממצאים המוזכרים עם התלונות הקליניות של הנבדק.

שלום רב ממה שאתה מתאר לא ניתן להגיע לאבחנה לעיתים ישנו ציר של הברך אשר נקרה וארוס(ברכי O) אשר גורם להיצרות בצד הפנימי של הברך לעיתים נקרה זה כאבים פטלופמרליים כאבים בברכיים יכולים להיגרם מסיבות שונות, כגון ציר לא תקין של הברכיים יכול לגרום לכאבים סביב הברכיים- דלקות, ולעיתים גם לשחיקה של מפרק הברך אבחנות באורטופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית ובדיקה ועיון בהדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים