זריקת ostenyl plus או synvisc one ?

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

18/06/2016 | 23:49 | מאת: דניאלה רוזנפלד

שלום וברכה דר' בנדר, יש לי כאבים חזקים בברך שמאל שבשבועיים האחרונים לא מאפשרים לי ללכת. מיפוי עצמות הראה קליטה חזקה והרופא ממליץ לעשות MRI כדי לאבחן בדיוק מה הבעיה. בינתיים כדי להקל על הכאב הרופא המליץ לי זריקה חד פעמית של OSTENYL PUS במחיר של 2500 ש"ח. בק"ח יש להשיג SYNVISC ONE במחיר של כ1500 ש"ח. מה ההבדל? אני רוצה הכי יעיל בלי תופעות לוואי. מה אתה ממליץ בין שתי התרופות? תודה מראש על התשובה. בברכה דניאלה רוזנפלד

שלום רב ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך עוד באתר www.DrBender.co.il בבלוג החלטה בנוגע לטיפולים שמרניים או ניתוחיים ואיזה ניתוח ניתן לעשות לאחר לאחר קבלת היסטוריה רפואית ובדיקה ועיון בהדמיה טיפולים שמרניים –לא ניתוחיים בדרך כלל הם הטיפולים הניתנים בראשונה, הם כוללים טיפול תרופתי, זריקות- תאי גזע, אורטוקין, חומצה היאלורינית,PRP (ניתן להתעדכן על כך בלוג באתר www.DrBender.co.il ) חומצה היאלורינית –חומצה היאלורינית הינו חומר סיכה הדומה לאחד ממרכיבי נוזל המפרק. נוזל המפרק משנה את הרכבו בתהליך שחיקת המפרק, ריכוזו של החומצה ההיאלורינית במפרק יורדת בתהליך שחיקת המפרק. הזרקה למפרק הברך של חומצה היאלונירית מסייעת לשימון המפרק, מפחיתה את הכאב , מסייעת בשיפור התנועתיות ובגמישות, ותורמת לפעילות אנטי דלקתית במפרק. ישנן תכשירים המופקים מכרבולת של תרנגולת (כגון סינויסק Synvisc) וישנם תכשירים המופקים במעבדה ואינם מן החי ( ארטריז ,Euplexaאאופלקסה Arthease , אוסטניל Ostenil ). הסיכוי לתגובה אלרגית קטן ביותר בתכשירים אשר אינם מן החי . ישנם חלק אשר תכשיר אחד עוזר וישנם אחרים אשר תכשיר אחר עוזר . חושב לציין שזריקות עוזרות יותר בשלבי שחיקה ראשוניים ופחות בשלבים מתקדמים בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים