התייעצות לגבי טיפול בקרסול

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

14/01/2016 | 22:35 | מאת: עידן

שלום ד"ר . אני בן 21, כשנה אחרי ניתוח בוסטרום בקרסול שמאל . יש לי כאבים סביב הצלקת וכאבים בחיבור בין הטיביה לקרסול בקדמת הקרסול (בצד של הפטישון הפנימי) בזמן מאמץ, ותנועה של הקרסול כלפי מעלה, וגם לפעמים יש קליקים קצת כואבים . היו לי גם כמה נקעים בקרסול לא חמורים. מיפוי עצמות הדגים שינויים שחיקתיים של קרסול שמאל. אורתופד כף רגל בבי"ח השרון הפנה אותי לMRI. בתוצאות המפוענחות בכתב לא מצאו כלום חוץ מ"צלקת סביב ATFL", חזרתי לאורתופד המפנה עם התשובות בכתב והדיסק של הMRI, הוא עשה בדיקה פיזית של הקרסול ומבחן מגירה וראה את הדיסק של הMRI. וזה מה שהוא רשם : "מדובר באי יציבות מכאיבה של קרסול שמאל לאחר ניתוח שחזור רצועה , בעיון בMRI יש שבר סחוסי דרגה 4 של טלוס עם קרע של ATFL וצלקת. האפשרות של טיפול ניתוחי לשחזור הסחוס וכן שחזור ATFL קיימת. לפני החלטה כזו ננסה למצות טיפול במרפאת כאב. עשיתי פיזיותרפיה כ8 חודשים בין 2-3 פעמים בשבוע שלא כל כך עזר האורתופד המליץ לי להפסיק עם הפיזיותרפיה. האם זה נפוץ שהרופא המפענח של הMRI לא מצא כלום והאורתופד כף רגל מצא ממצאים כאלה? מה הטיפול שעושים במקרה כזה האם טיפול ניתוחי זה האפשרות היחידה? והאם מדובר בניתוח אחד לתיקון הסחוס ושיחזור הAtfl או שאני יצטרך לעבור שני ניתוחים? האם המצב הזה מקנה אחוזי נכות? אני ממש מבולבל ולא יודע מה לעשות מה אתה ממליץ לי לעשות ? אני מתנצל על האורך של ההודעה אשמח לעזרה! תודה רבה.

שלום רב התייעצות בנוגע לקרסול וכף רגל מומלץ לפנות למומחה כף רגל וקרסול בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים