החלפת מפרק הקרסול

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

10/10/2015 | 11:54 | מאת: אורנית

לאחר התייעצות עם מספר רופאים הבנתי שאין מנוס מניתוח להחלפת מפרק הקרסול. השאלה שנשארה פתוחה היא רק מתי כדאי יהיה לבצע את הניתוח. יש מי שטען שחבל על הימים שאני סובלת מכאבים ויש מי שטען שאני צעירה מידי מבחינת הגיל כי החלפת הקרסול בקרסול מלאכותי... מאפשרת אומנם תנועה במפרק, אך ככל מפרק מלאכותי יש לפתרון זה אורך חיים מוגבל הנע בין 5 ל-15 שנים, ואז יכולה להתעורר בעיה חדשה. לאחרונה שמעתי שיש שיטה חדשה של ניתוח בשם: Scandinavian Total Ankle Replacement אם הבנתי נכון, בשיטה זו ניתן להאריך את אורך החיים של החלפת הקרסול כך שיתאים גם לאנשים לא ממש מבוגרים. האם השיטה הזו מוכרת בארץ ? האם יש רופאים בארץ המנתחים בשיטה זו ? כיצד ואיפה אני יכולה לקבל עוד אינפורמציה על שיטה זו ? (מבלי לקרוא מאמרים מקצועיים באנגלית )

שלום רב בנודע החלפת מפרק קרסול-רצוי לפנות למומחה כף רגל וקרסול בברכה

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים