בירכיים כואבות והליכון

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

29/03/2011 | 22:18 | מאת: רינת

אני אשה מבוגרת. הרבה שנים אני צועדת כמעט בכל יום כ50 דקות על הליכון ונהיהית מאד. לאחרונה בגלל כאבי ברכיים הורדתי את המהירות ואני מסתפקת ב-5קמש או אפילן קצת פחןת. אני צועדת עם בירכית ותוך כדי צעידה לא כואב לי. אבל במשך היום הכאבים גברו במיוחד במדרגות וכשאני מתישבת. השאלה שלי אם ההליכון לא מחמיר את המצב והאם אני יכולה להמשיך.

שלום רב אני מראש מסייג את תשובתי מכיוון שיש צורך בקבלת היסטוריה רפואית מדויקת כוללת, בבדיקה מדוקדקת, ועיון בבדיקות ההדמיה לפני מתן חוות דעת המלצות לטיפול או פעילות מסוימת אמורות להינתן לאחר אבחון מקור הכאבים כאבים בברך יכולים להיות מסיבות רבות בירור גיל, תסמינים ,מחלות רקע ,תרופות, ובדיקה פיסיקלית נחוצים לשם תכנון הברור והאבחון, בדיקה פיסיקלית חשובה מאוד, והמשך הבירור/טיפול אמור להיעשות לפי הבדיקה הפיסיקלית, עיון בבדיקות ההדמיה וקבלת היסטוריה רפואית מפורטת. .. כאבים בברך יכולים להיות כאבים שמקורם מהברך , או כאבים מוקרנים מהגב, הירך. צריך להעריך האם יש נוזל בברך כביטוי לבעיה בתוך הברך, צריך להעריך האם ישנם סימנים מניסקיאליים שהם עדות לקרע במניסקוס, האם טווחי תנועה שמורים, האם יש גירוי דלקתי בסטרוקטורות הברך, צריך להעריך בנוסף האם הברך יציבה או לא , וצריך להעריך את ציר הברך. אם מדובר בשחיקת מפרק, אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. מכיוון שאצל מרבית האוכלוסייה עיקר הכוחות בברך עוברים בצד הפנימי של הברך, זה המדור אשר נתון תחת עומסים רבים יותר ולכן הוא נשחק בתחילה. בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת הקישור הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך http://www.club50.co.il/Item.aspx?ItemTypeID=19&ClusterID=20268&ItemID=24310&MainCategory=583&SubCategory=702 בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים