קרע חלקי במניסקוס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

28/11/2013 | 14:26 | מאת: פלג

אני בן 43 , בריא בד"כ שמתאמן במכון כושר באופן סדיר ומשחק כדורסל. לפני כחודש וחצי החלו כאבים בצידה הפנימי של ברך ימין. מומחה לברכיים שלח אותי למייפוי עצמות פלנרי+ספקט. בסיכום הבדיקה כתוב: שנצפתה קליטה מוגברת קלה פוקלית בברך ימין בסדק מפרקי מידיאלי ושקיימת אפשרות לקרע קל חלקי ב-MM ברך ימין לפי ספקט. שאלותי: 1. מה משך ההחלמה הצפוי? 2. בהנחה והכאב נסבל האם ניתן להמשיך בפעילות ספורטיבית רגילה ללא חשש של פגיעה חמורה יותר? 3. האם מומלץ ניתוח? תודה רבה, פלג

שלום רב המלצות לטיפול ואבחנות באורתופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה לרוב טיפולים שמרניים ( לא ניתוחיים) הם הטיפולים הראשוניים ויכולים לכלול, פיזיותרפיה , רפואה משלימה, זריקות לברך, תרופות משחה ומגני ברך משך ההחלמה הוא מאוד אינדיבידואלי ותלוי בממדי הפגיעה ובשיקום שאחרי הפגיעה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים