כאבים במפרק ירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

19/11/2013 | 15:33 | מאת: נאדר

שלום לך אדוני המכובד אני בן 37 לפני בערך שנה עברתי ניתוח ארטרוסקופיה של פקר ירך אך הניתוח לא שיפר לי את המצב ולא הרגשתי שינוי במצב עדיין מרגיש כאבים חזקים בכל התנעות .הליכה ישיבה שכיבה עליה במדרגות וגם ירידה במדרגות גם כניסה לרכב או יציאה מהרכב .אני מרגיש קליקים לאחרונה עברתי צילום ct תשובת ct ימין: תקין שמאל : ציסטות סובקונדרליות בראש הירך . הסתידויות ברקמות הרכות הלטרליות לירך שמאל . קיימת כנראה התעבות של הרקמות הרכות באיזור זה וטישטוש של המישורים השומנים שאילתי היא מה זה אומר ומה שטיפול הדרוש לזה והאם ניתוח מסוג אוסטאוטומיה עוזר לי ומרפא את האיזור הפגוע תודה מקרב לב אשמח לקבל ממך תשובה

שלום רב ממה שכתבתה לא ניתן לדעת במה המדובר, אני מניח שעברתה ארטרוסקופיה בגלל FAI אנטומיה לא תקינה של מפרק הירך כתוצאה מהתפתחות לקויה של מפרק הירך גורמת לשחיקה מוקדמת-בגילאים יותר מוקדמים של מפרק הירך. אנטומיה לא תקינה יכולה להיות חוסר או התפתחות לקויה של עצם האגן הגורמת להיעדר כיסוי מספק של ראש הירך, או לחילופין לכיסוי מועט של ראש הירך. אנטומיה לא תקינה יכולה להיות גם כיסוי יתר של ראש הירך ואז מדובר תסמונת תפס/התנגשות FAI . תסמונת תפס או מה שנקרה Femoraloacetabular Impingement syndrome) FAI. FAI הינו הפרעה/חיכוך לא תקין הנוצר בין עצם הירך לעצם האגן כתוצאה מאנטומיה לא תקינה של עצם הירך או האגן, או שניהם ביחד אוסטאומיה – נוטים לעשות כאשר ישנו היעדר כיסוי מספק שלראש הירך ע"י האגן, באדם צעיר, המטרה היא לשמר את המפרק ולא להחליפו המלצות לטיפול ואבחנות באורתופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים