קליקים בברך ימין

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

23/10/2013 | 00:04 | מאת: ענבל

שלום. לא יוצאים לי קליקים לבד, אלה אני מיישרת ממש בחוזקה ואז משחררת את הברך כדי שייצא קליק. אני עושה זאת מכיוון שכאשר שאני לא עושה קליק אני מרגישה כאילו הברך תפוסה וזה מפריע לי לזוז. אך, המצב החמיר ועכשיו כל שנייה אני עושה את זה כי נהיה לי יותר תחושה של תפוס. חשוב לציין כי קרעתי את הרצועה הצולבת הקדמית בעבר ועברתי ניתוח שחזור הרצועה. אשמח לדעת אם הקליקים מסוכנים, וכיצד להפסיק אותם. אני רוצה להפסיק אותם כי בסופו של דבר הקליק לא ממש עוזר לי ומכאיב אף יותר. תודה רבה!

שלום רב יש למצוא את המקור לקליקים ולפי זה לפעול חריקות/קליקים בברך יכולות לנבוע מסיבות רבות על פי ממצאי הבדיקה, ההיסטוריה הרפואית ניתן לתכנן את הבירור המתאים בכדי להגיע לאבחנה באופן כללי- כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות, כונדרומלציה פטלה וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך. פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות/קליקים , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים. הקישור הינו מאמר מפרי עטי בנוגע לשחיקת ברך בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים