מיניסקוק או PFPS

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

20/10/2013 | 01:22 | מאת: עידן

שלום, בעקבות כאבי ברכיים מזה כמה שנים הופנתי לבדיקת MRI. בבדיקה התוצאה המשמעותית היחידה היא: "מודגם אות חריג אנכי בהיקף הקרן האחורית של המינסקוק המידאלי" . הכאבים החלו לי כתוצאה מריצות מרובות כיום אינני יכול לרוץ ויש לי כאבים גדולים בישיבה ממושכת ואפילו בשחייה. הלכתי לאורטופד והוא אפילו לא בדק את הMRI, אמר שאין צורך ואמר שהתסמינים מהבדיקה הפיסית שלו מבציעים על בעיה פטלומרולית ולא על קרע במינסקוס. רופא אחר שבדק את הMRI אמר שיש "לחץ על המינסקוס" רציתי לשאול מה הסבירות שהMRI טעה באבחון והאם העובדה שיש לי כאבים פטלופמורלים שוללים את לחלוטין קרע במינסקוס.

שלום רב המלצות לטיפול וניתוח ואבחנות באורתופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה בדיקות הדמיה אינם מגלות כל דבר ב100% , לכן יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר להיסטוריה הרפואית כולל גיל , מחלות רקע ותיאור הפגיעה, בנוסף יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר לבדיקה הפיסיקלית, בדיקות הדמיה יכולות להיות להעלות חשד לדבר מה באחוז מסוים (אמנם נמוך) שלבסוף יתברר כמוטעה( FALSE POSITIVE ) בדיקות הדמיה לברך צריכות להינתן בהקשר להיסטוריה הרפואית והבדיקה הפיסיקלית, לעיתים US סונר יכול לגלות דברים רבים סיב הברך הבדיקה היא נגישה מאוד יחסית ואינה כרוכה לא בקרינה כמו במיפוי עצמות או CT ואינה כרוכה גם בקרינה מגנטית (MRI) שהשלכותיה אינן ידועות מיפוי עצמות –קיימים סוגים רבים של מיפוי עצמות, מיפוי עצמות המבוצע בדרך כלל הינו מיפוי עצמות בעזרת טכנטיום. זוהי בדיקה לא ספציפית , המראה מקומות שבהם החומר מצטבר, על סמך הקליטות ניתן לשער שמדובר בקליטות על רקע שחיקת סחוס, טראומה וכולי, אך כאמור אין הבדיקה בדיקה ספציפית מיפוי עצמות בשילוב עם CT הינו מיפוי עצמות SPECT , מיפוי יותר ספציפי לפגיעות סביב הברך רצוי לזכור שאין בדיקה שיש לה 100% הצלחה בגילוי כל הממצאים(גם לא MRI ), לכן חשובה מאוד הבדיקה הפיסיקלית ביחד עם היסטוריה רפואית מדוקדקת. MRI בנוסף באחוזים קטנים מאוד MRI נוטה לגילוי סרק FALSE POSITIVE דהיינו גילוי ממצאים אשר אינם קיימים, או קיימים לא בממדים הניכרים כפי שה MRI מראה בדיקות הדמיה אינם מגלות כל דבר ב100% , לכן יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר להיסטוריה הרפואית כולל גיל , מחלות רקע ותיאור הפגיעה, בנוסף יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר לבדיקה הפיסיקלית, בדיקות הדמיה יכולות להיות להעלות חשד לדבר מה באחוז מסוים (אמנם נמוך) שלבסוף יתברר כמוטעה( FALSE POSITIVE ) בברכה דר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים