מניסקוס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

17/10/2013 | 16:09 | מאת: קובי

שלום רב, לפני 3 שבועות סובבתי את ברכי בכדורגל, לאחר מיפוי SPECT התגלה קרע במניסקוס, האם יש דרך מלבד ניתוח לחזרה לכשירות מלאה ומשחק?

שלום רב המלצות לטיפול וניתוח ואבחנות באורתופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה, אי לכך מומלץ לפנות ליעוץ אורטופד אשר הפנה אותך לבדיקה באופן כללי קרע במניסקוס יכול לגרום לנעילה של הברך דהיינו היעדר יישור של הברך. בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים