ירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

26/09/2013 | 03:39 | מאת: צייפי

שלום; סובלת בערך 3 שנים מכאבים בירך ימין. הכאבים החלו בשתי הירכייים. אך בתקופה האחרונה הכאב מתמקד רק בימין. הכאב מורגש בעיקר בלילה ובעיקר כאשר אני שוכבת על צד ימין. ביצעתי פעמיים מיפוי עצמות שנמצא תקין. ביצעתי לפחות 2 סדרות של טיפול פיזיוטרפי ללא הועיל. אודה על הכוונתך כיצד להמשיך. תודה מראש

שלום רב ממה שכתבת לא ניתן להגיע לאבחנה החלטה לגבי אפשרות של אבחנה וטיפול נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית מקיפה, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות ההדמיה באופו כללי מאוד - כאבים לאורך הרגל יכולים להיות מוקרנים מהגב, אך גם מפרק הירך יכול להקרין גם לברך , הקרנה של הכאב מהגב היכולה להיות מלווה בתרדמת. יכול להיות ומקור הכאב הוא מהגב -כאבי גב תחתון יכולים להקרין למפשעות, לעכוז, ויכולים הם לגרום לחסר תחושה או ירידה בתחושה מסביבי לאגן או הרגליים, ותחושת כובד ברגל יכולי להיות בנוסף למספר רב של דברים אחרים גם סינדרום פיריפורמיס Piriformis Syndrome לחץ על העצב הסכיאטי שהוא אחד מהעצבים הראשיים של הרגל ביציאתו מאזור האגן מתחת לשרירי הפירופורמיס , לחץ זה יכול ליצור הקרנה של הכאב לאורך הרגל קליקים מאזור מפרק הירך יכולים להיות כתוצאה FAI , FAI הינו הפרעה/חיכוך לא תקין הנוצר בין עצם הירך לעצם האגן כתוצאה מאנטומיה לא תקינה של עצם הירך או האגן, או שניהם ביחד בהתאם לממצאים הפיזיקליים(בבדיקה) ניתן לכוון את הבירור בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים