MRI - תוצאות

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

06/08/2013 | 20:57 | מאת: BB

אני בת 61 לא סבלתי מבעיות ברכיים וכהוכחה לכך להצטלמתי בברך הימינת הבעייתית היום 8 שנים. יום אחד קמתי במהרה מישיבה בעמידה. חשתי כאבים חדים ומאז התחילו בעיות רבות, רופאים אורטופדים שונים לא מצאו מה יש לי ולאחר התעקשות קיבלתי הפנייה ואישור ק"ח לMRI. התוצאות נראות קשות. אשמח ואודה אם תוכל להאיר כמה כיוונים חשובים, בעיקר שיכולים להסביר למעשה מה שקרה לי לפני חודשיים: א.הקרן האחוית והגוף של המניסקוס הלטרלי קטנים במידה ניכרת יותר הגוף ומלווים קטע מניסקלי מקופל או חופשי סופרלטרלי ולטרלי לקונדיל הפמורלי הלטרלי - מצב לאחר קרע שלהם - הבנתי שישי קרע במניסקוס הלטרלי, אך שאר המשפט מאד לא ברור לי ב.קרע אורכי אופקי המגיע למשטח המפרקי התחתון בשארית הפריפרית של הקרן האחורית של המניסקוב - זה אותו מניסקוס ואותו הקרע כמו ב א? ג. שחיקה בלתי סדירה של הסכוס משני צידי המפרק הפלופמורלי, נרחבת יותר בפיקה ומלווה ע"י ארוזיות סובכונדריאליות בודדות בפיקה ואוסטאופיטים פטלופמורליים זעירים - אם אפשר להסביר את ההבחנה ג' ומה זה ארוזיות? ד. גופים חופשיים גרמיים ומסוידים ו/או קטעי מניסקטס בציסטת בייקר. היה לי גם בעבר ציסטת בייקר. היום היא גדולה יותר ועם הסתיידויות. אבקש לדעת מה זה "גופים חופשיים גרמים"? תודה על העזרה,B

שלום רב לגבי א, וב יש צורך בעיון בבדיקות ההדמיה ג-שחיקת ברך, ארוזיות הינם כיבים בחוס ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq ד-גופים חופשיים יכולים להיות קרעים של מניסקוס , או מקטעי סחוס קרוע , או מקטעי עצם שניתן, כל זאת בתהליך שחיקת הברך בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים