קרע ידית דלי מיניסקוס מדיאלי

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

03/07/2013 | 16:16 | מאת: אסף

שלום אני לאחר שחזור ACL מלפני 6 שנים לאחרונה חלה החמרה ובוצע בדיקת MRI והנה התוצאות: ה-ACL נראה באות ובעובי תקינים,המשכי. ללא הדגמת תסמונת ציקלופ. המיניסקוס הצדדי באות ובעובי תקינים.ללא עדות לפגם סחוסי במדור הקונדילוטיביאלי הצדדי.הודגם קרע רדיאלי בקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי.(עם הקטנה בגודל של הקרן).כמו כן שינויים בסינל של הקרן הקדמית.בסדרה קורונלית STIR יש חשד לפרגמנט מניסקלי מנותק מעל האספקט האחורי של הספינוס פרוצס המדיאלי. הרצועות הקולטרליות המשכיות באות ובעובי תקינים.מנגנון המיישרים תקין. שינויים ארטורטיים קלים במדור הקונדילו טיביאלי המדיאלי.(אי סדירות והידקקות של הסחוס).סחוס הפיקה שמור.הרטינקולום הפטלרים תקינים לסיכום- קרע מורכב במיניסקוס המדיאלי עם רושם ל-bucket handle tear בפוסה אינטרקונדילרית.השחזור של ה-ACL נראה תקין מה זה אומר?ומה הטיפול המומלץ?

שלום רב החלטה לגבי אפשרות של טיפול שמרני או ניתוחי נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית מקיפה, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות ההדמיה ממשה שכתבת ניתן להבין שמדובר בשינויים שחיקתיים קלים של הברך, קרע ידית דלי של המניסקוס באופן כללי קרע במניסקוס יכול לגרום לנעילה של הברך דהיינו היעדר יישור של הברך. בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים