MRI ברך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

29/06/2013 | 12:00 | מאת: שמוליק

תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל: במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי, T1, T2, PD בשקלול TSE הבדיקה בוצעה בטכניקת כולל סריקות לאחר הזרקת גדוליניום. עם פגם סחוסי לא מלא LFC- מודגם מוקד נזק תת כונדרלי בשוליים הפנימיים ביותר של ה נלווה מקומי ובצקת לשדית איזורית ראה לדוגמא סריקה 8 במשקולים הקורונלים וסריקה 15 והסריקות השכנות במשקולים הסגיטלים. לא נצפה אות חריג משמעותי נוסף במח העצם בשלד המודגם. תפליט קל בינוני בבורסות ובחלל המפרק. מנגנון המיישרים, רצועות צולבות וקולטרליות: ללא סימני קרע. סחוס פטלו-פמורלי, רטינקולום וסחוס מפרקי שמורים למדי פרט לפגם האוסטאוכונדרלי .LFC- המוזכר לעיל ב מניסקוסים: מודם שינוי מוצינוזי בדרגה בינונית החוצה רוחבית את הקרן האחורית של המניסקוס הפנימי אין לשלול מרכיב של קרע ניווני קטן ראה לדוגמא סריקה 27 סגיטלי והסריקות השכנות. המניסקוס הצדדי מדגים קרעים רוחביים בקרניים PD+SPIR- ב סגיטלי והסריקות השכנות. PD+SPIR- הקדמית והאחורית ראה סריקה 8 ב בסריקת הגומה הפופליטאלית מודגמת ציסטה ע"ש בייקר. בסיכום: נזק מניסקלי לטרלי קדמי אחורי ומדיאלי אחורי כמפורט בגוף הפענוח. תפליטים במדורים שהוזכרו. בייקר ציסט בגומה הפופליטאלית. הממצא מתאדר קלות לאחר .LFC- נזק אוסטאוכנדרלי פוקאלי באספקט הפנימי של ה הזרקת גדוליניום. שאר הממצאים כמפורט. הייתי מוסיף שאני אחרי ניתוח של קרע במינסקוס של ברך ימין, שלצערי לא צלח ועכשיו אני מדבר על ברך שמאל , שתי הברכים מציקות לי בכיפוף, מדרגות, וכו' בהליכה רגילה מסתדר יפה. בבריכה בהתכופפות לא מרגיש כלום... איני שמן ... תודה אודה להתייחסותכם מה הלאה.. שמוליק

שלום רב המלצות לטיפולים או לניתוחים ואבחנות באורתופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים