לא יודע מה לעשות?

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/06/2013 | 19:41 | מאת: משה

שלום ד"ר ! לפני כחודשיים לאחר משחק כדורגל שברתי את רגל ברך ימין, הגעתי לב"ח שם אובחן שבר תלישה ACL' וכן ביצעת צילום CT לאחר כשבוע נותחתי בעקבות השבר בטיבאל אמיננס,. לאחר הניתוח נאמר לי ואף כתוב כי הרצועה שלמה והייתי בגבס צינור 6 שבועות לאחר מכן הורדתי אותו ויש נפיחות וקושי ביישור וכיפוף הברך והתחלתי פיזיותרפיה אינטנסיבית, אך הפיזיותרפיסטית המליצה לי לדבר עם הרופא המנתח ולשקול מניפולציה לברך, אכן הגעתי לרופא שניתח אותי ואמרתי לו זאת הוא נפנף אותי בכך שצריך להמשיך פיזיותרפיה אינטנסיבית, לא ידעתי מה לעשות ניגשתי לקבל חוות דעת מרופאה בכירה בתחום ושם ע"פ צילומי הרנטגן אמרה לי שיש לעבור ניתוח חוזר לברור הבליטות הגרמיות והידוק הACL וכן לבצע מניפולציה לברך לשיפור טווחים וכן אף המליצה לי לבצע MRI , ניגשתי לקבל עוד חות דעת שם נאמר לי להמשיך פיזיותרפיה ורק אם בעוד חודשיים לא יהיה שיפור לבצע שוב ניתוח, ומכאן הבעיות וסקירת תשובת MRI, בבדיקת CT נראה שבר מרוסק במשטח הטיביה הלטרלי ובאמניציה כולל ניתוק באחז הACL/ בבדיקה הנוכחית נראה פרגמנט מנותק התזוזה באמינציה הACL אינה מודגמת המשכית מתאים לקרע מלא כולל אלמנט התלישה קוי שבר ובצקת ניכרת בטיביה המקורבת באספקט הלטרלי בצקת עם נזק אוסטאוכונדרלי גם באספקט האחורי של משטח הפמור המדיאלי הPCL ללא קרע אות גבוה אפקי ופרפרי במינסקוס המידאלי כנראה קרע לא גדול המינסקוס הלטרלי ללא קרע הרצועות הצדדיות תקינות בצקת כתמית בפמור המרוחק ובפיקה כנראה בשל חסר שימוש סחוס הפיקה וגידי מנגנון הייושר תקינים נוזל מוגבר במקצת במפרק סיכום שבר מורכב בטיביה כולל ניתוק באחז הACL קרע בACL עד עכשיו זה כל מה שעבר עליי בחודשיים וכן איני יודע מה לעשות כן לציין כי אשמח לתשובתך

שלום רב המלצות לטיפול ולניתוח ואבחנות באורתופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה, אי לכך יש צורך להפנות את השאלות לרופא המנתח מכיוון שמכיר הוא את מצב הברך ומכיר הוא את הצילומים בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים