פריקת פיקה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

17/05/2013 | 19:52 | מאת: שי

שלום רב, אני חייל בן 21 ולפני כ-3 חודשים פרקתי את הפיקה של ברך שמאל בפעם השניה בחיי (לפני 4 שנים בפעם הראשונה) כתוצאה מכך - קרע MPFL, נזק סחוסי בפצט המידיאלי והלטרלי של הפיקה, גוף חופשי קטן באיזור הLFC, קרעים בקרן האחורית של מניסקוס לטרלי. מאז הפריקה, הברך התנפחה והטווחים היו קטנים והדריכה הייתה בצליעה. היום, כבר 3 חודשים לאחר הפריקה, ללא צליעה, הטווחים מלאים, הנפיחות ירדה (נשארה נפיחות מזערית), וללא כאבים כלל. ממשיך בפיזיותרפיה לחיזוק הטווחים ולחיזוק מייצבי הפיקה. עדייך קשה לי לרוץ (רץ בצליעה) וכאשר אני עומד המון זמן על הרגליים, אני מרגיש סוג של מאמץ על הברך. חשוב להזכיר שוב, שאין לי כאבים כלל וכלל. בנוסף, מידי פעם שאני הולך, אני מרגיש בריחה של הברך, מה שמעיד על קרע במיניסקוס, קורה לעיתים רחוקות אבל. שאלתי: האם אזדקק לניתוח כדי לחזור למצב בריאותי תקין ? או שזה משהו שאפשר לחיות איתו, ואפשר לחזור לרוץ ולחזור לכושר מלא? האם יש משהו אלטרנטיבי לניתוח? והאם קיים חשש לגבי דלקות שיכולות להגרם, או שמה יחמיר אם לא אנתח ?

שלום רב החלטות לגבי ניתוח או טיפול שמרני יכול לקבוע רופא אורטופד אשר טיפול בך ומכיר את הברך שלך , מכיר את ההיסטוריה הרפואית ואת בדיקות ההדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים