מכה יבשה בירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

31/03/2013 | 14:35 | מאת: אנונימי

שלום דוקטור, אני לוחם בשירות הסדיר ובמהלך הפרת סדר שנכחתי מתוקף תפקידי נפגעתי מאבן גדולה מאד בשריר הארבע ראשי (בירך) ממרחק של כ 20 מטר האירוע קרה לפני כ-3 שבועות וכרגע אני במסלול הכשרה ליחידה מובחרת ולא דיווחתי על האירוע מחשש שאני לא ימשיך במסלול...כרגע יש לי כמו גבשושיות כזו בשריר ואני לא יכול לעשות תנועות מסויימות... כמו כן מסלול ההכשרה שאני נמצא בו מאד אינטנסיבי.. אשמח לדעת אם זה עניין של זמן ואם זה נזק בלתי הפיך. מקווה לתשובה בהקדם שיהיה חג שמח ותודה!

שלום רב חבלה בירך יכולה לגרום לשטף דם דהיינו ליצירת גבשושית, אם זאת יש לשלול פגיעה בכלי דם , קרע של השריר כתוצאה מהחבלה . – על פניו נראה שעליך לפנות לרופא צבאי לבדיקה באם מדובר רק בשטף דם יכול זה להיספג לאורך זמן רב , ויכול זה להחליף צבעים בהצלחה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים