כאבי בירכיים אחרי תנועה לא נכונה.

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

23/05/2018 | 20:06 | מאת: יאנה

היי, בת 23, עוסקת בספורט. לפני כמה שבועות עשיתי הליכה קלה בהליכון בחדכ ושמעתי קול פקיעה מהברך, היה כאב חד אך למחורת הוא כבר עבר. המשכתי באימונים כרגיל אך הכאב חזר ומחמיר בכל יום. היום כבר קשה לי לקפל את הברך עד הסוף, ובנוסף קשה לבצע פשיטה עד הסוף. כאבי בעמידה, בשכיבה, בישיבה. ביום ובלילה. התורים מאוד ארוכים לבדיקות ולכל רציתי להתייעץ מה זה יכול להיות ואיך אפשר להקל. אין נפיחות. ברקע דלקת ברצועה הקידמית, ממנה סבלתי לפני מספר שנים.

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בצילומים ממה שכתבת לא ניתן להגיע לאבחנה באופן כללי- כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות, כונדרומלציה פטלה וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך. פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות/קליקים , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים ניתן להתעדכן במאמר על כאבי ברכיים ושחיקה של הברך עוד באתר www.DrBender.co.il בבלוג , הטיפול נקבע בהתאם לסימפטומים דהיינו הכאבים והממצאים בבדיקה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים