תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

24/03/2013 | 09:06 | מאת: אדר.ל

חג שמח ד"ר נכבד, הייתי מעונין בחוות דעתך לאופן טיפול לאור ממצאי MRI הר"מ לאור חשד לנזק מניסקיאלי: 1. מודגמת בצקת לשדית מנימלית משני צידי המדור המדיאלי, ללא עדות לנזק סחוסי פוקלי בסמוך-חשיבותה הקלינית אינה ברורה. 2. הרצועות הצוךבות והקולטרליות הודגמו תקינות. 3.מודגם קרע אלכסוני לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי. 4. מודגמים קרעים אלכסוניים גם לרוחב גוף המניסקוס המדיאלי אשר מודגם קטום. 5. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. 6. המנגנון המיישר מודגם תקין. 7. מודגם דלדול של הסחוס בפאסט המדיאלי של הפיקה. 8. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות לציסטה פופליטיאלית.

שלום רב על פניו נראה ומדובר בקרע במניסקוס הפנימי מדיאלי בחלקו האחורי והאמצעי בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות החלטה לגבי אפשרות של טיפול ניתוחי או שמרני נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית מקיפה, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות ההדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים