חשש מבעייה בברך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

13/01/2018 | 15:17 | מאת: רנס778

שלום רב, רציתי לשאול בעצתך בנוגע לתופעה שאינני יודע במשך כמה זמן היא כבר קיימת אצלי, אבל שמתי לב רק לאחרונה. התופעה: - כיפוף ברך שמאל לזווית חדה יותר מ-90 מעלות גורמת לקנאק ללא כאב. ברגל ימין, דומה אבל קצת פחות. - ברכיבה על אופניים ניתן להרגיש אם שמים את יד ימין בזמן פידול על הצד העליון של הירך קרוב מאוד לברך - ניתן גם לשים רגל שמאל על מדרגה ולהישען קדימה ולהרגיש. שאלות: אני עוסק בריצה חובבנית 3-4 פעמים בשבוע, רכיבה איטית על אופניים ככלי תחבורה לעבודה (12 ק"מ כל כיוון), תרגילי חיזוק (כולל סקוואטים ולאנצ'ים) ועלייה במדרגות בימים בהם איני רץ - האם התופעה סמן לבעיות ברכיים בטווח הזמן הקרוב - כיצד נזהרים? האם חייבים להפסיק ספורט בכלל, או שניתן להמשיך עד הופעת כאב? - האם ניתן לבקש צילום ברכיים כדי להבין את מצב הברך? אם כן, איזה צילום?

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה פיסיקאלית ועיון בהדמיה באם יש צורך ממה שכתבת לא ניתן להגיע לאבחנה ברורה – מומלץ יעוץ אורטופדי ברוכבי אופניים ישנם דברים רבים שצריך לבדוק האם מדובר לדוגמא בתסמונת של רצועה הנקראת ITB או לא בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים