גוף גרמי בחלל "הופא" קשור לחשד ל-SOL?

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

11/03/2013 | 12:55 | מאת: לאה

שלום ד"ר בנדר, עקב כאבי ברכיים הופניתי לפני חודש למיפוי עצמות כל גופי אך לצערי המיפוי היה סוב אופטימלי. המסקנה היחידה היתה ש"קליטה מודגשת של החומר בפטלה ברך ימין ובצורה קלה יותר בפטלה ברך שמאל יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי." הופניתי לבדיקת סי.טי. (אחרי שבקשה ל-MRI נדחתה למרות גורם הקרינה) והרופא ציין בבקשתו לשלול אפשרות לתהליך תופס מקום (SOL). התוצאות: מבנה גרמי–ללא עדות הרס. אין עדות לשברים. לא הודגמה תגובה פריאוסטלית. מימין - הודגמו שינויים ניוונים קשים עם יצירת זיזים גרמיים גסים באזור אינטר קונדילרי כמו כן ציסטות תת סחוסיות באזור הנ"ל. בנוסף שינויים ניוונים קשים במפרק פטלו-פמורלי עם היצרות משמעותית של המרווח התוך פרקי ויצירת אירוזיות תת סחוסיות בעצם הפיקה. יש לציין הסתיידויות אמורפיות של המניסקוס המדיאלי והלטרלי. לא הודגמה כמות מוגברת של נוזל תוך פרקי. הרקמות הרכות – הודגמו ללא סטיות. משמאל הודגמו שינויים ניוונים קלים באמינססיה אינטר-קונדילרית עם יצירת זיזים גרמיים. כמו כן שינויים ניוונים בולטים במפרק פטלו -פמורלי בעיקר באספקט הלטרלי. יש לציין גוף גרמי בגודל כ- 3 מ"מ בתוך חלל על שם "הופא". שאלתי העיקרית מהי משמעות הפסקה האחרונה והאם היא קשורה לעניין ה-SOL. בתודה רבה מראש.

שלום רב בכדי לענות על שאלותיך יש צורך היסטוריה רפואית מקיפה, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות ההדמיה על פניו יכול להיות נראה ומדובר בשחיקה של הברך אם מדובר בשחיקת ברך ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq יכול להיות והגוף הגרמי הוא גוף סחוסי חופשי עקב שחיקה של הברך, אך כאמור יש צורך בכל האמור למעלה בברכה ד"ר בנימין בנדר

23/03/2013 | 15:50 | מאת: לאה

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים