פיענוח תוצאות MRI לאחר סיבוב ברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

26/10/2017 | 16:10 | מאת: אסתר

היי, לאחר סיבוב של הברך שגורר צליעה ממושכת נשלחתי לMRI, אשמח לתרגום פשוט של הפיענוח, תודה :) תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל: במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. T1, T2, PD בשקלול TSE הבדיקה בוצעה בטכניקת התוויה: כאבים, חבלה בעבר. . מ- 12.12.14 MRI השוואה לבדיקת ממצאים: לא הודגמו שברים, בצקות או אוסטאונקרוזיס במבנה הגרמי. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות שמורות. ללא עדות לקרע בשני הסהרונים. PATELLA BAJA מודגמת עם אנטזופטיה קלה בגיד הפיקה הפרוקסימלי אשר בהחמרה מהבדיקה הקודמת. סחוס הפיקה תקין. מודגם נוזל תוך מפרקי בכמות פיזיולוגית. ציסטה פופליטאלית שטוחה בקוטר עד כ- 2 ס"מ. לסיכום: 1. סימני נזק כרוני קל במנגנון המיישר עם החמרה מהבדיקה הקודמת. 2. ללא הדגמת ממצא חריג תוך מפרקי.

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה פיסיקאלית ועיון בהדמיה באם יש צורך ממה שכתבת לא ניתן להגיע לאבחנה , נראה כנזק עלשהו לגיד הפיקה אך ללא בדיקה קשה להגיד בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים